Grindeanu a făcut din clubberi secretari de stat

Cabinetul Sorin Grindeanu este de departe unul dintre cele mai eterogene executive postdecembriste. Dacă la nivelul eșalonului întâi mulți dintre miniștri au profesii care nu au nicio legătură cu domeniul pe care îl păstoresc, eșaloanele doi și trei din Guvern nu fac nici ele notă discordantă. Printre mulțimea de nume promovate ca mari specialiști în diverse domenii de către partidele politice, și-au făcut apariția și personaje obișnuite mai mult cu viața de noapte și cluburile de fițe, decât cu activitatea politică.

Afacerist de succes și un playboy cunoscut, Ilan Laufer a fost numit de premierul Sorin Grindeanu în funcția de secretar de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, al cărui șef este Florin Jianu. Laufer nu este vestit doar pentru că a adus în România un brand celebru de haine, ci și pentru escapadele sale amoroase și show-urile din cluburile de fițe din Capitală și de pe litoral. Noul secretar de stat a fost cuplat cu creatoarea de moda Mihaela Diaconu, după care a luat-o de nevastă pe Alina Crăciun, fosta soție a cântărețului George. Laufer și-a început cariera în anul 2002, la una dintre cele mai mari agenții imobiliare din România. Ulterior, acesta a mai contribuit și la dezvoltarea brandului Zara în România, dar și a celorlalte nume din portofoliul spaniolilor de la Inditex. Ilan Laufer este unul dintre oamenii de afaceri apropiați ai lui Victor Ponta, în compania căruia a fost văzut la petreceri atât în țară, cât și în străinătate.

Ilan Laufer, Alexandru Puga, Cristina Ionela Tărteaţă, Dragoş Virgil Titea

Rapsodul Pugna „cântă“ la Cultură

Un alt secretar de stat, un adevărat veteran al petrecerilor, este cântăreţul de muzică populară Alexandru Pugna. În vârstă de 55 de ani, acesta a fost numit secretar de stat în Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, potrivit deciziei prim-ministrului Sorin Grindeanu. Alexandru Pugna nu este doar realizator de emisiuni folclorice la radio și televiziune, dar și om al Bisericii, care a făcut politică în mod activ. Acesta a fost ales, în anul 2000, pe listele APR, în funcţia de consilier municipal al orașului Bistriţa. După desfiinţarea APR, Alexandru Pugna nu s-a descurajat și s-a alăturat PDSR, ulterior devenit PSD. Rapsodul a rămas de atunci în rândurile celor de la PSD. Și nu fără folos! Din anul 2012, a devenit vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, cu atribuţii legate, în special, de promovarea şi monitorizarea activităţii culturale la nivel de Bistriţa-Năsăud.

Bombă sexy, băgată la Turism

Recunoscută și arătată cu degetul de cei care frecventează viața de noapte bucureșteană, Cristina Ionela Tărteață a fost numită secretar de stat în Ministerul Turismului. Aceasta a înlocuit-o pe șefa ANT, Anca Nedea, spre nemulțumirea specialiștilor din domeniu.

Conform profilului pe care și l-a configurat pe LinkedIn, Cristina Tărteață, membră a PSD, a fost „political advisor“ la Parlament din martie 2011 până în momentul numirii în fruntea ANT. În clipa în care numele său a ajuns în Monitorul Oficial, Tărteață a lăsat totul baltă și s-a apucat să-și șteargă toate conturile de pe rețelele profesionale și de socializare, astfel încât presa să nu mai aibă acces la trecutul său. Și totuși, despre noua bombă sexy, cum o numesc colegii săi din PSD, se știe clar că nu are nicio legătură cu turismul, la fel ca și șeful ei, ministrul Mircea Dobre. Blonda secretar de stat se declara, potrivit profilului pe care l-a șters, drept pasionată de arte, cultură, economie, mediu înconjurător, sănătate și politică, nu și de turism.

„Regele păcănelelor“ se ocupă de transporturi

Un alt obișnuit cu distracțiile oferite pe bani mulți românilor este Dragoș Virgil Titea, numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Și de numele acestuia se leagă un scandal în urma căruia Victor Ponta l-a demis de pe aceeași funcție pe care l-a promovat din nou Sorin Grindeanu. Titea a mai ocupat această funcție între 20 martie 2014 și 25 august 2015. Ponta l-a înlocuit din funcție pe Dragoș Titea pentru că s-a deplasat cu elicopeterul Școlii Superioare de Aviație Civilă la un eveniment organizat de ROMATSA, la Constanța. În deplasarea făcută din banii statului, Titea și-a luat și cei doi copii, care figurau pe foaia de zbor pe post de copiloți. Titea este supranumit și „regele păcănelelor“, pentru că a deținut o firmă care avea ca obiect de activitate jocurile de noroc şi pariurile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Maria Musat 68 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.