Grindeanu: Brexit-ul să aibă un impact cât mai mic asupra românilor din Marea Britanie

România va rămâne prietenă şi aliată cu Marea Britanie, indiferent de locul pe care această ţară îl va avea în afara sau în interiorul Uniunii Europene, a afirmat marţi premierul Sorin Grindeanu.

Şeful Executivului a transmis acest mesaj la începutul primei reuniuni a Consiliului interministerial pentru Brexit, care are loc la Palatul Victoria.

„Am hotărât să convoc azi prima reuniune a Consiliului interministerial pentru Brexit, pentru că (…) la finalul acestei săptămâni, pe 29 aprilie, Consiliul European va adopta liniile directoare ale mandatului pe care Comisia Europeană îl va avea în negocierile cu Marea Britanie. Cred că primul lucru pe care trebuie să-l subliniem este că rămânem prieteni şi aliaţi cu Marea Britanie, indiferent de locul pe care ţara îl va avea în afara sau în interiorul Uniunii Europene”, a declarat Grindeanu, potrivit Agerpres.

Prioritatea Guvernului este ca Brexit-ul să aibă un impact cât mai mic asupra românilor din Marea Britanie

„Prioritatea noastră numărul unu este ca acest proces să aibă un impact cât mai mic asupra românilor care trăiesc, muncesc sau învaţă în Marea Britanie, pentru că drepturile lor trebuie a fi protejate, iar negocierile în acest sens trebuie duse în echipă cu cei de la Comisia Europeană”, a spus Grindeanu.

Şeful Guvernului a făcut referire şi la alte direcţii pe care România trebuie să le urmărească în acest proces.

„Sunt alte două direcţii pe care cred că România trebuie să le urmărească în cadrul acestor negocieri (…) şi anume: păstrarea alocărilor bugetare aferente politicii de coeziune şi politicile agricole comune pe exerciţiul bugetar 2014 – 2020 şi, bineînţeles, consolidarea cooperării UK – Uniunea Europeană post-Brexit în domeniul securităţii şi, de asemenea, în cel al relaţiilor externe”, a explicat Grindeanu.

La prima reuniune a Consiliului interministerial pentru Brexit participă mai mulţi membri ai Cabinetului Grindeanu, printre care vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.