Grindeanu, „pași concreți” către americani

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit miercuri dimineață, la Palatul Victoria cu reprezentanţii Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), la întâlnire participând şi ambasadorul SUA, Hans Klemm. Grindeanu a declarat într-o conferință la Palatul Victoria că parteneriatul strategic dintre SUA și România va cunoaște o dezvoltare semnificativă în perioada următoare și din punct de vedere economic.

”Ne dorim pași concreți pentru întărirea parteneriatului strategic pe care România îl are cu SUA. Acest parteneriat poate fi întărit și prin consolidarea relațiilor economice. Ăsta a fost rostul întâlnirii noastre de azi și dorința ca această întărire a relațiilor economice să se desfășoare dincolo de vorbe și prin lucruri concrete. Privesc această întâlnite de azi ca un început. Le-am spus celor din delegația americană că vorba lungă la noi înseamnă sărăcia oamenilor și niciuna din părți nu își dorește acest lucru. Am prezentat lucruri pe care ni le dorim pe termen scurt din punct de vedere legislativ în special legea pentru proiectele strategice, în special pe energie, apărare și transporturi. Eu sunt convins și sunt încrezător că parteneriatul strategic dintre SUA și România va cunoaște o dezvoltare semnificativă în perioada următoare și din punct de vedere economic”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Premierul a precizat că este vorba de o întâlnire cu 12 dintre cele mai puternice companii americane, cărora le-a transmis că autoritățile române vor continua să facă pași concreți pentru simplificarea cadrului legal privind proiectele strategice în domenii-cheie, cum ar fi energia, apărarea și transporturile.

„Domnul Stewart şi ambasadorul Klemm mi-au spus că e cea mai puternică delegaţie economică care a fost prezentă în aceşti ani în România, ceea ce ne face optimişti pentru viitor. Nu a fost o întâlnire de curtoazie şi nu asta am urmărit nici noi, nici cei cu care ne-am întâlnit la această discuţie. Am discutat lucruri concrete, proiecte concrete pe care putem să le dezvoltăm şi pe care le vom dezvolta în anii viitori”, a mai arătat premierul.

La reuniune au participat companii americane care derulează investiții în România sau care sunt interesate să investească în țara noastră, potrivit Guvernului: Amgen, Archer Daniels Midland, Bell Helicopter, The Boeing Company, ExxonMobil, General Dynamics, Medtronic, Mega Company, MetLife, Oshkosh Defense, Pfizer, Smithfield, Timken.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.