Guvernul „N-am”

Şeful „Guvernului Meu”, Dacian Cioloş, spune că nu sunt bani pentru majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului. Domnul Cioloş le-a transmis parlamentarilor că dacă ştiu ei sursa din care ar putea să fie finanţată această majorare, atunci să-i spună şi problema se rezolvă.

Guvernul Tehnocrat nu are bani nici pentru creşterile salariale din domeniul Sănătăţii. Medicii şi asistentele medicale continuă să protesteze în stradă sau pe holurile spitalelor, iar purtătorii de halate albe care s-au săturat să-i vadă pe guvernanţi tot ridicând din umeri şi arătându-le buzunarele goale îşi fac bagajele şi pleacă în lumea largă. „Guvernul Meu” nu are bani nici pentru plata subvenţiilor pentru agricultură pe anul trecut. Bani nu sunt nici pentru finalizarea lucrărilor de infrastructură care sunt realizate în proporţie de peste 75% şi care zac în aşteptarea asfaltului, a geamurilor, urşilor, tencuielii sau varului. În ceea ce priveşte noile investiţii, acestea nu se arată.

Guvernul Cioloş are, în schimb, fel de fel de idei privind dezvoltarea ţării şi ducerea acesteia pe cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie. Cu toate că mandatul Guvernului Tehnocrat este unul limitat, acesta urmând să se încheie după alegerile generale din toamnă, conform spuselor lui Klaus Iohannis, vicepremierul Vasile Dâncu lucrează din greu la un plan de reformă a administraţiei. Un plan care să înceapă nu se ştie când şi care să se încheie peste ani şi ani. Altceva? Păi, cam atât. A, era să uit. „Guvernul Meu” se pregăteşte cu toată seriozitatea pentru organizarea de alegeri libere şi corecte.

Pe timpul regimului totalitar circula un banc în care un cumpărător intră într-un magazin şi întreabă: „N-aveţi ouă?”. La care vânzătorul, amabil, îi răspunde: „Aici este «N-avem carne». «N-avem ouă» este peste drum”.

Guvernul Cioloş nu este un magazin în care nu se găseşte nimic, ci ditamai hipermarketul fără de toate. Guvernul Tehnocrat este Guvernul „N-am”. „N-am bani”, „N-am viziune”, „N-am ce face”, „N-am curaj”, „N-am nimic”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.