Hănescu se retrage din echipa naţională de Cupa Davis

Victor Hănescu a decis să se retragă din echipa naţională de Cupa Davis. Anunțul a fost făcut miercuri, prin prin intermediul unei scrisori deschise.

“Momentul nu este uşor şi întotdeauna când vine vorba de culorile României, decizia este şi mai dificilă”, scrie Hănescu.

Hănescu evocă momente emoționante din viața sa de sportiv, începând cu debutul său și face o scurtă proiecție pentru viitor.

„Vine un moment în viaţă fiecărui sportiv, dureros, dar inevitabil: retragerea de la Echipa Naţională. Momentul nu este uşor şi întotdeauna când vine vorba de culorile României, decizia este şi mai dificilă. De la vârsta de 10 ani, prin ’91, când am fugit de la şcoală să văd un meci de Cupa Davis între România şi Irlanda, s-a născut în mine dorinţa de a purta cu mândrie tricoul Naţionalei. Am debutat la 20 de ani, în 2001 şi ţin minte ca ieri acea zi: am fost convocat ca rezervă în meciul contra Cehiei, jucat la Prostejov şi am intrat pe teren, la dublu, alături de Trifu, ca urmarea a unei accidentări suferite de Voinea. De atunci am jucat 37 meciuri sub tricolor în 21 de partide inter-naţiuni şi la fiecare meci sub culorile României, am avut emoţii, mari emoţii! Aceste trăiri nu se compară cu sferturile de finală de la Roland Garros şi nici cu trofeul câştigat în Elveţia, după ce am trecut în semifinală de Wawrinka, top 10 ATP la acel moment, sunt sentimente speciale pe care nu le poţi avea decât la Naţională”, a scris Hănescu, potrivit Mediafax.

Hănescu vrea să sponsorizeze în continuare turnee naţionale şi internaţionale de juniori, având convingerea că tinerii trebuie sprijiniți.

„Acest proiect nu este singular, m-am gândit încă de acum 9 ani cum să sprijin juniorii aflaţi la început de drum şi am început să sponsorizez turnee naţionale şi internaţionale de juniori, trofeul care-mi poartă numele «Trofeul Victor Hănescu», numărând în acest an 8 ediţii. An de an, susţin competiţiile ce reunesc peste 500 de juniori din întreagă lume. An de an, entuziasmul celor mici m-a îndemnat să merg mai departe şi aşa a apărut «Orice Campion are un început», o campanie naţională ce ajută mii de elevi din întreagă ţară în scopul de a-i îndruma pe calea sportului şi a performanţei în tenis. Mi-a fost greu să iau această decizie, dar viaţa trebuie să-şi urmeze cursul, iar tinerii trebuie încurajaţi şi promovaţi!”

Echipa naţională a României de Cupa Davis urmează să întâlnească Suedia la 12-14 septembrie, pe teren propriu, în primul tur al play-off-ului pentru menţinerea în Grupa I a zonei Euro-africane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.