Hilarry Clinton, audiată de FBI

Hillary Clinton a fost audiată sâmbătă de poliția federală americană (FBI) în legătură cu utilizarea unui cont de e-mail și a unui server private pe când conducea diplomația americană, pentru care s-a deschis o anchetă.

Hillary Clinton „a depus mărturie în această dimineață (sâmbătă) cu privire la utilizarea e-mailurilor sale pe când era secretar de stat”, a declarat purtătorul său de cuvânt Nick Merrill, precizând că ea a fost „încântată să poată ajuta Ministerul de Justiție pentru ca această anchetă să ajungă la final”, informează Agerpres.

Hillary Clinton se află în centrul unui scandal după ce anul trecut s-a aflat că a utilizat un cont privat de e-mail și un server privat pe când conducea Departamentul de Stat (2009-2013). Dezvăluirile i-au adus actualei candidate la nominalizarea democrată critici vehemente din partea adversarilor republicani, iar Biroul Federal de Investigații (FBI) a deschis o anchetă.

Utilizarea unui cont privat în scopuri profesionale este interzisă de administrația americană, iar adversarii republicani o acuză pe Clinton că, prin nefolosirea conturilor oficiale și a serverelor securizate, a pus în pericol securitatea națională, dar și că a vrut să ascundă anumite lucruri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.