Igor Dodon ar putea fi destituit la doar o lună de când a devenit președinte

Igor Dodon a fost învestit în funcția de președinte al Republicii Moldova în 23 decembrie 2016, dar mandatul său ar putea fi unul de scurtă durată. Partidul Liberal din Republica Moldova intenționează să demareze procedura de suspendare din funcție, conform Radio Chișinău, potrivit b1.ro.

Deputații liberali din Moldova vor oferi mai multe detalii în legătură cu intenția de suspendare într-o conferință de presă ce urmează a fi organizată luni. Aceștia au afirmat în numeroase rânduri că Igor Dodon ar fi încălcat deja Constituția.

Potrivit articolului 89 al Legii supreme din Republica Moldova, preşedintele poate fi suspendat din funcţie cu votul a cel puţin două treimi din deputaţi, în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei. Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din deputaţi. Însă preşedintele poate fi demis doar prin referendum.

Igor Dodon se află în prezent într-o vizită oficială în Rusia, vizită care marchează oficial schimbarea orientării politice a Republici Moldova dinspre Uniunea Europeană spre Moscova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.