IGPR, măsuri pentru desfășurarea în siguranță a Evaluării Naționale

Peste 5.100 de polițiști vor acționa suplimentar pentru desfășurarea în condiții de liniște și siguranță a examenelor de la Evaluarea Națională, informează IGPR.

„Astfel, pe durata examenelor din Evaluarea Națională 2016, 5.173 de polițiști vor acționa, zilnic, suplimentar față de activitățile dispozitivelor curente. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităților de învățământ, 4.215 polițiști sunt de la structurile de ordine publică, iar 559 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliției Române. Polițiștii vor acționa pentru a depista și lua măsurile legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile pe care le desfășoară, pot afecta liniștea și siguranța publică. În acest sens, cele 4.118 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor”, se arată într-un comunicat.

De asemenea, polițiștii rutieri vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum și a ambuteiajelor.

Absolvenții de gimnaziu susțin, începând de luni, Evaluarea Națională.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.