Ilie Năstase: Eu îi cer demisia acestui ambasador

Fostul tenisman Ilie Năstase a criticat miercuri în termeni dur faptul că ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, s-a fotografiat cu steagul secuiesc.

„Eu am luat atitudine astăzi în Parlament. Fac parte din Comisia de Apărare. Am fost surprins să văd cum mulţi colegi nu au luat atitudine. Acet ambasador nu este un ambasador care face bine României. El a venit după 3 ani de absenţă, noi 3 ani nu am avut ambsador, şi ne tot batem pe reciprocitate şi că suntem partenerii lor. Prin declaraţiile pe care le face acest ambasador, noi nu suntem parteneri. Domnul ambasador face declaraţii în numele cui? În numele Guvernului american? Eu nu înţeleg. Nu l-am auzit pe domnul Maior să facă vreo declaraţie politică. Auzeam pe cineva să ne cerem scuze noi. Noi să ne cerem scuze? El să ne ceară scuze. Eu când mă duc în SUA stau 3 ore la coadă. Ei intră ca prin brânză în România. Asta nu e reciprocitate”, a spus Năstase la Realitatea TV.

Senatorul îi cere demisia ambasadorului SUA.

„Eu cred că el recunoaşte doar steagul american, pe al nostru nu îl recunoaşte. Ce văd în poză nu e steagul României. Să nu ne jignească. Ne jigneşte şi îl lăsăm în continuare să ne jignească. Eu îi cer demisia acestui ambasador care nu reprezintă SUA şi nu merită să reprezinte SUA”, a mai spus Năstase.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.