În România se filmează „The Wanderers” cu Armand Assante în rolul principal

În aceste zile au loc în România filmările pentru producţia The Wanderers, un thriller supernatural cu Armand Assante, Lior Ashkenazi, Raluca Aprodu, Răzvan Vasilescu şi actorii coreeni Bae Jungwa şi Sun Hojae în rolurile principale.

Regizat de Dragoş Buliga şi bazat pe un scenariu original semnat de Octav Gheorghe, The Wanderers este povestea unui american, Louis (Armand Assante), cel mai faimos vânător de fantome şi vampiri din lume, care împreună cu un jurnalist israelian, Robert (Lior Ashkenazi), ajunge într-un sat din Transilvania pe urmele unei misterioase poveşti sângeroase petrecută în castelul Zalesky.

Ghid le este o româncă frumoasă, care aspiră la meseria de jurnalist (Raluca Arodu) şi care are în grijă şi o echipă de coreeni în căutarea unui subiect senzaţional pentru un reality show.

În Transilvania, vânătorul de vampiri ajunge să înfrunte una dintre cele mai mari provocări ale vieţii sale, în confruntarea cu un trecut care îi este familiar.

Distribuţia mai include actori români (Oana Marcu, Alexandra Apetrei, Pali Vecsei, George Remeş, Bogdan Nechifor, Claudiu Bleonţ), dar şi pe Branko Duric, un celebru actor şi muzician bosniac, în rolul lui Igor.

Cu un buget semnificativ, The Wanderers este un proiect românesc independent realizat de către o echipa internaţională de producători şi investitori a cărei producţie a fost asigurată de către compania Frame Film (Las Fierbinţi, Atletico Textila).

Filmările au avut loc în Sighişoara, Dofteana (jud. Bacău) şi Bucureşti.

Filmul reuneşte o echipă de profesionişti în domeniu, imaginea fiind semnată de Șerban Ionescu, make-up Effects Designer Erik Gosselin (X-Men: Apocalypse 2016, Crimson Peak 2015), special make-up Edwina Voda, efectele speciale vizuale sunt asigurate de către Felician Lepadatu (Zero Theorem), scenografia de Sorin Boncea, iar costumele au fost realizate de către Luminiţa Lungu.

Armand Assante îl interpretează pe Louis Moudon, cel mai celebru vânător de fantome şi vampiri, stabilit în New Orleans, care, odată ajuns în Transilvania, se află în faţa celei mai mari provocări din viaţa sa.

Cu peste 120 de filme în portofoliu, cu un Premiu Emmy pentru rolul din miniseria TV Gotti, Armand Assante a intrat în istoria cinematografiei mondiale cu apariţii iconice ca Ulise în miniseria The Odyssey, regizată de Andrei Konchalovsky şi produsă de Francis Ford Coppola, sau în filmele lui Ridley Scott, American Gangster şi 1492- Conquest of Paradise sau Q and A – regia Sydney Lumet. The Wanderers este a doua sa participare la o producţie românească, după California Dreamin’, film regizat de Cristian Nemescu.

Lior Ashakenazi îl interpretează pe jurnalistul Robert Landau, care îl convinge pe Louis să vină în Transilvania pentru a dezlega misterele unei crime sângeroase petrecute într-un castel.

Lior Ashkenazi este unul dintre cei mai cunoscuţi şi premiaţi actori israelieni ai momentului. A fost protagonist în Big Bang Wolves, un thriller de mare succes în Israel, dar şi în mult premiata comedie Late Marriage. În curând Ashkenazi va putea fi văzut şi Oppenheimer Strategies, un thriller politic în care îi are alături pe Richard Gere, Steve Buscemi şi Michael Sheen.

Raluca Aprodu este Sorana, studenta curajoasă care face pe ghidul prin Transilvania pentru turiştii străini şi care sfârşeşte prin a se confrunta cu situaţii care-i pun viaţa în pericol.

Una dintre cele mai de succes actriţe ale generaţiei sale, Raluca Aprodu a fost protagonista serialului HBO, În derivă, dar şi a recentului film premiat la Cannes, Câini, în regia lui Bogdan Mirică. Deşi e la începutul carierei, Raluca are importante colaborări internaţionale, thrillerul At your own risk, regizat de cehul Filip Renc, precum Blood and Chocolate în regia Katjei von Garnier.

Branco Djuric îl interpretează pe colegul de breaslă al lui Louis, Igor, cel care omoară vampiri prin metode neortodoxe.

Născut şi crescut în Sarajevo, Branko Djuric este un artist multidisciplinar (actor, muzician, regizor) al cărui talent a depăşit graniţele ţării sale natale. În 2001 afost eroul principal în No Man’s Land, film regizat de Danis Tanovic care a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film străin, iar în 2011 Angelina Jolie l-a distribuit în primul său film ca regizor, In the Land of Blood and Honey. A debutat la televiziunea britanică în drama If We Dead Awaken, produsă de Channel 4.

Răzvan Vasilescu este preotul satului, Nechifor, cel care şi-a dedicat viaţa bisericii pentru a proteja locuitorii de forţele răului care-i bântuie de mulţi ani.

Unul dintre cei mai mari actori români de film şi teatru, Răzvan Vasilescu este cunoscut publicului din colaborările sale în seriale de televiziune de mare audienţă (Băieţi buni, Păcatele Evei, Atletico Textila etc.), dar şi din colaborări cu cei mai importanţi regizori români de film: Lucian PintilieBalanţa, Prea târziu, De ce trag clopotele, Mitică? şi Nicky & Flo; Constantin Popescu Portretul luptătorului la tinereţe; Silviu PurcăreteUndeva la Palilula; Dan PiţaFaleze de nisip; Stere GuleaStare de fapt.

Răzvan Vasilescu şi Armand Assante se află la a doua lor colaborare, după California Dreamin’ în regia lui Cristian Nemescu, film premiat în 2007 cu marele premiu al secţiunii Un Certain Regard.

Credit foto: Bogdan Comănescu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.