Începe prima sesiune din acest an a examenului de bacalaureat

Luni debutează prima sesiune din acest an a examenului național de bacalaureat.

Prima probă este cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi se desfășoară pe durata a trei zile (8-10 iunie).

În intervalul 10-12 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar în perioada 15-19 iunie se va desfășura evaluarea competențelor digitale.

Ciclul probelor orale se încheie cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, programată între 22 și 26 iunie.

Probele scrise ale examenului național de bacalaureat încep luni, 29 iunie, cu testarea cunoștințelor de limbă și literatura română.

La această sesiune a examenului bacalaureat s-au înscris 168.945 de candidați.

Într-un interviu acordat, duminică, Ştirilor TVR, ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat că nu se doreşte ca subiectele de Bacalaureat să fie capcane întinse elevilor. De asemenea, oficialul s-a arătat îngrijorat de număr celor care s-au înscris pentru această sesiune de examen.

„Nu ne dorim ca subiectele pentru Evaluarea Naţională sau pentru Bacalaureat să se constituie în capcane întinse elevilor. În acest scop, voi face tot ceea ce depinde de mine ca ministru, tot ceea ce legea îmi dă dreptul, pentru a veghea la respectarea acestei promisiuni” (…). Mi se pare îngrijorător că din cei aproape 340 de mii de absolvenţi de liceu fără Bacalaureat (din promoţiile anterioare n.r.) doar 25 de mii s-au înscris”, a arătat ministrul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.