Îndoiala care l-a răpus pe Bădălău

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat marți, referindu-se la abținerea sa în Comitetul Executiv al PSD în ce privește nominalizarea lui Mihai Tudose, că premierului desemnat îi lipsește „anvergura”.

„Am avut o îndoială și o am încă, vizavi de anvergura domnului Tudose pentru a conduce un guvern. Vreau să vă spun că avem un program de guvernare extrem de bun pentru români și pentru România. Avem un președinte pe care îl susțin cu toată tăria în continuare și mă refer la domnul Dragnea, dar, în același timp, la premier am avut o îndoială”, a spus Bădălău la Parlament, pus să explice votul său de luni din Comitetul Executiv al PSD.

Întrebat ce îi lipsește lui Tudose pentru a fi un bun premier, Bădălău a răspuns: „Anvergura de premier. (…) Sunt multe aspecte: colaborarea cu partidul, colaborarea în partea economică, în partea externă”.

În ce privește afirmațiile privind ”dubla comandă” în cazul lui Mihai Tudose, președintele executiv al PSD a susținut că el nu înțelege această noțiune și că suspiciunile sale sunt legate de guvernare iar „restul sunt pur și simplu povești”.

Numărul doi în PSD a asigurat că la învestirea Guvernului în Parlament va vota ”pentru”.

”Cu ambele mâini un Guvern PSD şi cu două bile (…) La votul din plen votăm Guvernul PSD-ALDE. Eu sunt pesedist de 27 de ani şi de 16 ani preşedinte de organizaţie. Cu siguranță că votez guvernul”, a afirmat acesta.

În opinia acestuia, Liviu Dragnea ar fi fost cel mai competent premier pe care putea să-l aibă România în acest moment.

„Din păcate, nu a putut să meargă, dar cel mai competent premier pe care putea să-l aibă România în acest moment era Liviu Dragnea și v-o spun cu toată sinceritatea. România ar fi avut de câștigat”, a spus Bădălău.

Liderul executiv al PSD vrea totodată o evaluare, peste șase luni, a noului guvern.

„E normal. Nu vom tolera, nu vom ține un guvern care să nu ducă la îndeplinire programul de guvernare. Să ducă România la dezvoltare iar poporul acesta să o ducă mai bine. Am spus-o și data trecută, indiferent, cu orice risc, chiar cu riscul de a trece în opoziție, nu acceptăm ca Guvernul Grindeanu să rămână. Am riscat enorm de mult și în rândul electoratului, și din punct de vedere parlamentar. Și, totuși, am făcut-o pentru ca poporul acesta să o ducă mai bine”, a spus președintele executiv al PSD.

Nicolae Bădălău s-a numărat luni printre cei patru lideri PSD care s-au abținut la vot în Comitetul Executiv cu privire la desemnarea lui Mihai Tudose ca premier de către formațiune.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8493 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.