Informaţiile secrete ale Ioanei Petrescu

Am remarcat cu toţii că ministrul finanţelor Ioana Petrescu i-a spus şefului statului Traian Băsescu că cifrele studiului pe care el i-l cere insistent sunt „informaţii secrete”, o replică la care toţi am căzut pe spate, vorba lui Vadim – „Asta nu e sănătoasă!”, conform unui editorial din ziarul Bursa.

A doua zi, pe 15 iulie, eurodeputatul Norica Nicolai a fost aleasă drept vicepreşedinte al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE: al treilea grup politic, ca mărime, din Parlamentul European), ca un fel de răsplată pentru fidelitate politică, fiind singurul dintre europarlamentarii liberali români care nu s-a supus poruncii lui Crin Antonescu să se învârtă ca la Ploieşti şi peste noapte, să se înscrie la Popularii Europeni.
Zilele trec, azi e-o zi şi se întâmpla ceva, mâine e alta şi se întâmplă altceva, adesea nu-i nici o legătură între ele şi acesta este şi cazul dintre evenimentul de la Cotroceni şi cel de la Bruxelles.

Trebuie să fii foarte bolnav să cauţi vreo legătură între ele.

Eu sunt.

Mi-am amintit că Norica Nicolai a avut o intervenţie dură, în martie, contra Ioanei Petrescu, la trei săptămâni după ce aceasta fusese înscăunată la Minister:

„Îi cer public ministrului de Finanţe să spună românilor dacă există şi dacă da, câţi sunt exact, în Trezorerie, banii de pensii şi salarii pentru acest an.

Solicitarea mea vine pe fondul îngrijorării maxime din opinia publică generate chiar de declaraţia de ieri a ministrului Ioana Petrescu, prin care recunoştea faptul că banii din acciza pe carburant ar putea fi direcţionaţi spre plata pensiilor şi salariilor.”

Apoi mi-am amintit că Norica Nicolai a fost, prin 2007, preşedintele comisiei parlamentare de anchetă, în scandalul european al închisorilor CIA din România, unde se vorbea că americanii i-au schingiuit pe arabii bănuiţi de terorism.

Apoi mi-am amintit că a circulat zvonul că închisoarea de la Bucureşti s-ar fi aflat în subsolul sediului ORNISS (Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat).

Apoi mi-am amintit că pe directorul ORNISS îl cheamă Marius Petrescu.

Petrescu?!

Iote-te!

Citiţi comentariul complet în ziarul Bursa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.