Înregistrări EXPLOZIVE cu Laura Codruța Kovesi (audio)

România TV a prezentat duminică seară înregistrări bombă cu șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, care arată cum înțelege aceasta să-și îndeplinească atribuțiile. Potrivit primei înregistrări difuzate, Kovesi îl presează pe procurorul Jean Uncheşelu să se ocupe de un dosar ca să se ajungă la „domnu premier”.

„Uncheșelu, știți ce-mi doresc: să decapați instituțional în dosarul ăla cu casele ca să ajungem la domnu premier care a semnat contractele alea”, afirmă Kovesi conform înregistrării.

Premierul în cazul căruia șefa DNA face presiuni este Sorin Grindeanu.

Dosarul la care face referire ar fi cel vizând vânzarea a 967 de imobile din Timișoara în care au fost puși sub acuzare în luna februarie fostul și actualul primar al orașului Gheorghe Ciuhandu și Nicolae Robu. Premierul Grindeanu a fost în trecut viceprimar al Timișoarei.

Într-o altă înregistrare, în care își exprimă, într-un limbaj colorat, nemulțumirile față de activitatea procurorilor, Kovesi face referire la dosarul ordonanței 13, spunând: „Și-am auzit și comentarii cu dosarul pe OUG 13. Domne, eu mi-am asumat acest dosar. Eu mi-am asumat acest dosar împreună cu domnul Surugiu și cu domnul Uncheșelu„.

Imparțiala șefă a DNA afirmă totodată, conform înregistrărilor: „Eu după decizia Curții Constituționale mi-aș fi dorit să ieșim cu un dosar de ministru”.

Laura Codruța Kovesi face de asemenea referire la excepția invocată la CCR de fosta soție a lui Liviu Dragnea: „Să vedeți asta, excepția invocată de Bombonica ce ne va da peste cap”.

Înregistrările au fost făcute la întâlniri cu procurorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8493 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.