Învingătorii la dublu mixt de la Wimbledon

Elvețianca Martina Hingis și britanicul Jamie Murray au câștigat proba de dublu mixt din cadrul turneului de tenis de la Wimbledon, în finala căruia au învins în două seturi simetrice, 6-4, 6-4, perechea compusă din britanica Heather Watson și finlandezul Henri Kontinen.

Acesta este al 23-lea titlu de Mare Șlem din cariera lui Hingis și al 6-lea la dublu mixt, câștigat de jucătoarea din Țara Cantoanelor la câteva ore după victoria la simplu masculin a compatriotului său Roger Federer.

De menționat că Martina Hingis (36 ani) a cucerit trofeul la Wimbledon în toate probele la care a participat pe parcursul carierei sale: o dată la simplu (1997), de trei ori la dublu (1996, 1998 și 2015) și de două ori la dublu mixt (2015, 2017).

Partenerul ei, scoțianul Jamie Murray, fratele mai mare al liderului clasamentului ATP, Andy Murray, are la rândul său în palmares patru titluri de Mare Șlem: două la dublu masculin, cucerite anul trecut la Openul Australiei și US Open, și două la dublu mixt, ambele obținute la Wimbledon, în 2007 (alături de sârboaica Jelena Jakovic) și 2017.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.