Iohannis: Poate provoc eu acea emoție…

Președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat din nou joi pe alegători să meargă duminică la vot.

„Astăzi am un mesaj foarte important pentru națiune: Dragi români, mergeți la vot! Mergeți la vot! Este un drept greu câștigat în decembrie ’89. Mergeți la vot și nu lăsați pe altcineva să hotărască în locul vostru! Dacă simpatizați cu un partid, mergeți și îl votați, dacă nu v-ați hotărât încă, gândiți-vă bine, dar mergeți și votați! Dacă vă enervează toți politicienii, mergeți și votați! Vă aștept duminică la vot. Este țara noastră, este România noastră, nu lăsați pe altul să decidă în locul vostru”, a spus Iohannis.

Întrebat de jurnaliști dacă un anumit candidat sau partid a provocat emoția necesară pentru a-i scoate pe români la vot, Iohannis a spus zâmbind: „Asta vom vedea, poate provoc eu acea emoție. De exemplu adresându-mă românilor și îndemnându-i să iasă la vot”.

Totodată, președintele a apreciat joi ca fiind ”cam liniștită” campania pentru alegerile parlamentare, spunând că trebuie „evaluat” dacă legea electorală este bine gândită.

„Campania la final mi se pare ca și la început — cam liniștită. (…) Cu siguranță trebuie să ne gândim dacă este bine gândită sau trebuie să evaluăm dacă este bine gândită legea electorală, poate și de acolo s-au limitat anumite manifestări care făceau campania mai colorată, dar asta este treaba următorului Parlament”, a spus șeful statului.

Anterior, Klaus Iohannis a transmis un mesaj în legătură cu participarea la vot în cadrul unui simpozion dedicat împlinirii a 25 de ani de la adoptarea Constituției din 8 decembrie 1991. „Ca președinte, îmi doresc o democrație puternică, instituții care se bucură de legitimitate și încredere, iar asta presupune o participare cât mai largă. Îi îndemn pe toți concetățenii mei să uzeze pe deplin de acest drept fundamental pe care îl au — dreptul la vot. Au fost momente în trecut când mulți erau tentați să creadă că votul nu contează. Eu sper că am depășit acea perioadă și acel scepticism. Cred că trebuie să ne exprimăm cu toții opțiunea de vot. Avem această datorie nu pentru un partid sau altul, un politician sau altul, ci pentru că în urmă cu 27 de ani am dobândit prin sacrificiu de sânge libertatea de a ne decide singuri propria soartă. Cetățenii români trebuie să știe că votul lor contează și să aibă conștiința că ei decid, prin alegeri, viitorul lor și al României”, a spus președintele.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.