Joe Biden adoarme în timp ce Obama anunţă majorarea taxelor pentru bogaţi-video

Vicepreşedintele SUA Joe Biden a fost suprins aţipind în timpul unui important discurs despre deficitul bugetar american ţinut de Barack Obama.

Obama a anunţat că va iniţia un plan de reducere a deficitului bugetar cu 4.000 de miliarde de dolari în următorii 12 ani. Preşedintele democrat a mai anunţat că reducerile de taxe de care încă beneficiază americanii bogaţi vor expira la finalul lui 2012, ceea ce va aduce la buget o mie de miliarde de dolari.

„Reforma trebuie să protejeze clasa de mijloc, să promoveze creşterea economică”, a pus Obama în discursul său.

Fostul candidat prezidenţial republican Mike Huckabee a declarat la Fox News că vicepreşedintele Biden nu aţipise, ci se ruga ca americanii să nu-şi dea seama de planurile din spatele deciziei de a reduce cheltuielile.

„Se ruga ca nimeni să nu afle cât de vicleni sunt în privinţa reducerii cheltuielilor. Se ruga şi spera ca poporul american să nu se prindă de jocurile prin care încearcă să ne jefuiască.”

Planul Obama de reducere a deficitului prevede reduceri ale bugetului alocat serviciilor medicale, care vor trebui să devină mult mai eficiente. Administraţia vrea să modifice codul fiscal, pentru a elimina deducerile de care se bucură cei mai bogaţi 2% dintre americani, o măsură care ar aduce anual 320 de miliarde de dolari la bugetul statului. În paralel, Obama prevede investiţii în educaţie, infrastructură şi energie regenerabilă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.