Judecătoarele Dumitriţa Piciarcă şi Veronica Cîrstoiu, suspendate de CSM

Judecătoarele Dumitriţa Piciarcă şi Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, au fost suspendate, vineri, de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ca urmare a trimiterii lor în judecată, potrivit realitatea.net.

 Solicitarea de suspendare din funcţie a fost prezentată CSM de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei.

Judecătoarele Veronica Cîrstoiu şi Dumitriţa Piciarcă au fost trimise în judecată pentru abuz în serviciu, favorizarea infractorului şi fals intelectual.

Alături de cele două, a fost deferită justiţiei şi judecătoarea Liliana Bădescu. Aceasta a depus o cerere de pensioare, la începutul acestui an, care a fost aprobată, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale din CSM.
Judecătoarea Veronica Cîrstoiu a mai fost o dată suspendată din magistratură, în august 2013, după ce a fost arestată preventiv în dosarul în care este acuzată că ar fi luat mită pentru a interveni în soluţionarea unor dosare, printre care şi cel al lui Dinel Staicu.

Conform reprezentanţilor Consiliului, cele două suspendări ale magistratului se suprapun şi vor fi anulate sau menţinute, în funcţie de deciziile definitive pe care le vor pronunţa instanţele în cazul său.

Cele trei judecătoare care au decis anularea pedepsei lui Dinel Staicu în dosarul BIR au fost trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Liliana Bădescu şi Dumitriţa Piciarcă se află în stare de libertate, iar Veronica Cîrstoiu este arestată în altă cauză. Dosarul în care cele trei judecătoare sunt acuzate de abuz în serviciu, favorizarea infractorului şi fals intelectual va fi judecat de Curtea de Apel Bucureşti.
 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.