Jurnalist pro-Kremlin, despre Putin: Să nu repetăm orbește aceste apeluri neinspirate

Cunoscutul jurnalist rus Vladimir Soloviov, cunoscut pentru retorica sa pro-Putin, a criticat neașteptat de dur politica conducerii de la Kremlin. Într-un interviu pentru postul de radio „Vesti-FM”, el a adus argumente contra sancțiunilor ruse împotriva Occidentului, transmite UNIMEDIA.

Potrivit lui Soloviov, deciziile recente a lui Putin – interzicerea importului de produse agroalimentare occidentale – duc țara spre trecutul sovietic și izolare totală.

„Noi începem să strigăm că tot ce este al nostru e cel mai bun și curat ecologic, dar restul e gunoi. Dar stați puțin, noi nu suntem idioți! Nu putem să repetăm orbește aceste apeluri neinspirate”, a declarat jurnalistul.

Soloviov a declarat că, de impunerea sancțiunilor, cel mai tare se bucură oamenii care n-au trăit în perioada sovietică și nu înțeleg care pot fi consecințele.

„Stiu că noi trebuie să dăm răspunsul și înțeleg bine că există diferite variante de răspuns. Dar ele trebuie calculate. Cei din Occident spun că ar putea iniţia un proces împotriva Rusiei la Organizaţia Mondială a Comerţului. Asta poate duce la faptul că vom fi excluși din OMC”, a adăugat el. Potrivit acestuia, în general situația e catastrofală, deoarece dialogul dintre țări e ratat.

„Țările nu se mai aud una pe alta. Acum începe isteria inversă. Adică noi spunem că tot ce avem e cel mai bun. Nu este adevărat, este o minciună că avem cei mai delicioși cartofi”, a spus Soloviov.

Vladimir Soloviov, este un jurnalist rus care a devenit vestit după ce a prezentat programe analitice și talk-show-uri la diferite posturi TV din Rusia. Soloviov a criticat dur maidanul și noile autorități ale Ucrainei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.