Justiția română, văzută de o judecătoare: „Măcinată, înecată”

Judecătoarea Mădălina Elena Vladu-Crevon de la Tribunalul Gorj face o radiografie a situației actuale din justiție, în contextul ultimelor scandaluri, exprimându-și dezamăgirea și concluzionând că „nu s-ar fi întâmplat nimic din toate acestea dacă s-ar fi respectat legea…legea și atât!”.

„Niciodată justiția nu a fost supusă mai mult ca acum unei succesiuni de implozii menite parcă să dezmembreze ireversibil întregul eșafodaj construit cu atâta trudă în ultimii 20 de ani…nu îmi este deloc indiferent să constat că multe din idealurile pentru care am făcut primii pași ca judecător, se risipesc constant. Recunosc că am avut naivitatea să sper că vom ajunge să ne mândrim cu o justiție puternică și autoritară, bazată pe legi clare, simplificate și pe decizii predictibile, ferme, la adăpost de orice critici…mi-am dedicat acestui ideal mai mult de jumătate din viață…. însă constat o justiție tristă, macinată de propria neputință, înecată în patima luptelor interne pentru scopuri străine de menirea ei firească, sau târâtă în vâltoarea luptelor externe pentru mizele altora….o justiție epuizată de efortul supraviețuirii zilnice în fața tiradei concentrate în scopul supunerii… nu așa mi-am imaginat lucrurile la începuturile carierei! Justiția era modestă, eficientă, fermă și decentă. Ca foarte mulți din judecătorii care o înfăptuiau…. astăzi… lucrurile sunt din păcate schimbate… mulți din cei care o slujesc sunt copleșiți de sentimentul zădărniciei , preferând să nu se implice, încercând să se desprindă din hățișul luptelor și intereselor altora, făcând eforturi supraomenești să împlinească absurde cerințe statistice, să suplinească lipsa acută de personal și să înfrunte avalanșa de nemulțumiri sociale concretizată în dosarele instanțelor. Pentru cei mai mulți, ieșirea la pensie este gândul curent și capătul acestui drum pe care l-au imaginat altfel!… Și când te gândești că nu s-ar fi întâmplat nimic din toate acestea…doar dacă s-ar fi respectat legea…legea și atât!”, a scris magistrata pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.