×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 17:29
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Incident la un eveniment sportiv
Kelemen Hunor, plângere la MAI

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a transmis o scrisoare ministrului de Interne Carmen Dan prin care cere efectuarea unei anchete după ce mai mulți cetățeni maghiari ar fi fost agresați de un grup din galeria U Cluj la un eveniment sportiv privat, pe 10 septembrie.
"Având în vedere legislația națională și internațională în vigoare, considerăm extrem de grav faptul că în România anului 2017 pot avea loc acte de agresiune împotriva unor maghiari, participanți la o manifestare sportivă privată, iar jandarmeria să investigheze cazul după ce incidentul antimaghiar a fost mediatizat de presa locală", spune președintele UDMR, Kelemen Hunor, în scrisoarea adresată ministrului de interne, Carmen Dan
Este vorba despre un incident care ar fi avut loc pe 10 septembrie, la campionatul de minifotbal organizat de câțiva suporteri maghiari din galeria CFR (KVSC) și colegii lor de la Videoton și Ferenczvaros, pe terenul fostei baze sportive CMC din Gruia.

"Un grup din galeria U Cluj, înarmat cu bâte și lanțuri, a agresat participanții la campionatul de minifotbal", susține UDMR.
"UDMR consideră că incidentele sunt scandaloase. Uniunea condamnă comportamentul agresorilor și consideră inacceptabil faptul că cei care trebuiau să se grăbească să rezolve situația, au omis să ia măsurile necesare. A fost necesară – aparent - mediatizarea cazului pentru ca autoritățile statului să declanșeze cercetarea evenimentelor și să adopte măsurile legale în vederea identificării și sancționării responsabililor. (..) Sportul înseamnă competiție, nu instigarea la ură reciprocă. Întruchipează tot ceea ce ar trebui să constituie o valoare importantă în societatea noastră, în relația dintre majoritate și minoritate. Dar acest lucru nu poate fi niciodată dezbinare, ci doar respect reciproc, toleranță și fair play", afirmă Kelemen Hunor.

Publicat Joi, 14 septembrie 2017
1787
 | 0
 | 15
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
scartan
0
Bre Costel , George si Radu & ... Nu vreti sa faceti diferenta dintre un meci de competitie si o "miutza" amicala in cadru privat familial unde omul merge ca la un picnic cu familia ,inclusiv copii minori ?! O dati inainte cu ale voastre ai ?! Pai sa dea domnul sa aveti parte de asemenea evenimente in familiili dvs .....sa inceapa copiii si sotiile sa planga ingroziti de faptul ca niste derbedei cu bate si lanturi va dau in cap !!! Asa sa va ajute soarta .....tot de partea hotului ati fost si cu nemernicul ala de "militian" care a batjocurit-o pe fatuca de la kaufland si v-a postat un film montat in asa fel incat sa va fie pe plac , desi a taiat din el chestii esentiale !!! Ce sa mai 'cine se aseamana se aduna!!!!! zice proverbul . Zic sa ne vedem fiecare deale lui ca ne a fi mai bine !!!!!!
Publicat Sâmbătă, 16 septembrie 2017
+Răspunde
UDMR=XENOFOBIE + ANTIROMÂNISM
+4
TREBUIE NEAPĂRAT DESFIINȚATĂ !!!
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
ZIC SI EU
+6
Cand semeni ura nu ai cum sa ceri toleranta.Ardealul are vie memoria a ceea ce s-a intamplat in unele localitatile preluate de Ungaria prin Dictatul de la Viena si comportamentele actuale ale ungurilor si unor maghiari romani dau acest rezultat.Vrei toleranta comportate ca atare,altfel nu cersi si nu te plange.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
vasile
+10
Cat de bine va "plangeti" in romaneste domnule
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
ha, ha, ha
+9
lasul asta vorbeste de "respect reciproc, toleranță și fair play"?
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
cedare legislativa lasa
+3
trist ca s-au lasat atrasi spre un gest violent, va fi greu, incep clujenii sa inteleaga semnificatia ''sfatului''/indemnului lui Sabin Gherman din anii '90, se spune ca s-a legiferat de PSD ca in localitatile cu 10% sa fie obligatorie limba maghiara si inscriptiile bilingve, este inceputul unui ''nem tudom,'' cred ca abia astepta clujenii sa fie intrebati, ''cat este ceasul, a trecut autobuzul x, cat costa'', iar daca spuneti nu inteleg veti fi priviti cu dispret, am trait astfel de vremuri cand vanzatoarea imi facea favoare de a-mi vinde o paine, in Sud si la tv se chinuie sa vorbeasca romaneste cu accent in Ardeal unii vorbesc asa de bine romaneste de crezi ca-s romani
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
teo
+24
mai lasati-o in vrajeala cu etnicitatea asta....si tiganii sunt mai demni
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Onac Claudiu Radu
+24
Organizatorul evenimentului a zis ca la turneu participa echipe din Transilvania , Ungaria si Slovacia . Este cert ca Transilvania este vizata cu statut de stat independent , ca Ungaria si Slovacia . Dl. Kelemen Hunor , ca de altfel toti politicienii maghiari , stiu cum sa intoarca problema in folos iredentist . Ramane doar ca ,,politicienii naivi" romani sa nu fie in stare , sau sa se prefaca incapabili de subtilitati de genul celor folosite de maghiarii ,,baieti destepti". Ce avem de facut ?
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Dragos @ Onac Claudiu Radu
+13
Foarte corect! De ce se baga politicul intr-o chestie strict civila !? Doar pt castiguri electorale!?
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
florinakis
+22
da' cand secuii ii tratau la fel pe participantii si spectatorii romani, unde erai, domnu' ...??? daca acu' e pe etnie, inainte cum era ...??? nu tot pe etnie ...???
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Dragos @ florinakis
+15
Aaaa! Pai nu !!! Aia nu se pune! Niste farisei cu interese din ce in ce mai evidente...
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Marin @ florinakis
+5
care secui ?..nu mai sunt demult ...acum sunt maghiari
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
George Radu
+29
S-au batut niste golani din galerii adverse,si hopa ,incidentul "etnic"!Nu mai au rusine...daca ii au cerut lui Dragnea si PSD sa renunte la CENTENAR si tradatorul cu mustata a fost de acord...
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
RO e pentru romani ,nu antiromani.. @ George Radu
+9
PUSCARIE PENTRU DRAGNEA...POATE ASA SCAPAM DE UN TRADATOR, AVID DE VOTURI...ORICUM DUPA ASA CEVA ,NICI DRACUL NU VA MAI ALEGE PSD-ULE...editat
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Lobbyștii lui Coldea
Publicat acum 5 ore şi 59 minute
Trump: Un regim depravat, bandă de criminali!
Publicat acum 23 ore şi 35 minute
Ce a făcut de fapt Florian Coldea în Irak?
Publicat acum 4 ore şi 28 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 3 ore şi 31 minute
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 21 ore şi 46 minute