Klaus Iohannis ar fi dat alte răspunsuri la conferinţa de presă

Prestaţia lui Iohannis de luni a fost şi este întoarsă pe toate feţele. Există impresia că la unele întrebări răspunsurile nu au fost cele pe care şi le-ar fi dorit unele medii de informare. Să ne imaginăm ce reacţii s-ar fi înregistrat dacă anumite răspunsuri ar fi sunat altfel.

Ce nu s-a auzit la televizor

Iosif Buble (Antena 3): A apărut astăzi o cercetare sociologică cu privire la prima doamnă. Ultima oară ne spuneaţi că încă România nu este pregătittă pentru astfel de instituţie. Între timp văzând opinia publică v-aţi mai schimbat, ar putea avea un rol şi care ar fi acesta?

Klaus Iohannis: Cred că este o soluţie bună pentru România. Iar dacă sondajele de opinie spun că românii sunt de acord, cu atât mai mult se impune ca România să aibă instituţia primei doamne.

Reacţii:

  • România TV: „EXPLOZIV. Klaus Iohannis o ia pe urmele lui Ceauşescu”
  • B1 TV: „Carmen Iohannis, urmaşa Elenei Ceauşescu”
  • Antena 3: „Elena Udrea moare de ciudă. Carmen Iohannis va avea titlul pe care ea nu l-a avut niciodată oficial”
  • Evz: „Analiză EVZ: Carmen Iohannis va fi «3 Elene în 1»”
  • Cristoiu Blog: „Cu binomul SRI-DNA în spate, Iohannis îşi permite ce nu şi-au permis Iliescu, Constantinescu şi nici chiar Traian Băsescu”
  • Realitatea TV: „Iohannis a luat o decizie care ne apropie de lumea civilizată”

Mădălina Mihalache (Adevărul). Domnule preşedinte, cum definiţi relaţia pe care o aveţi dumneavoastră acum cu premierul Victor Ponta şi dacă a suferit schimbări de la preluarea mandatului de preşedinte până în prezent?

Klaus Iohannis: Relaţia aşa cum am definit-o din capul locului a fost una instituţională. Dacă a suferit schimbări? Evident. Lucrurile sunt vizibile. Am spus că vreau să fiu un preşedinte arbitru şi unul ferm şi, atunci când se impune, nu voi ezita să îi arăt cartonaşul galben şi, ştiţi şi dumneavoastră ce urmează până la urmă, cartonaşul roşu.

Reacţii:

  • România TV: „IMEDIAT LA RTV”. AVEM DOVADA. Iohannis a început demolarea guvernului Ponta!”
  • B1 TV: Iohannis este un arbitru slab. Numai Traian Băsescu a fost şi este capabil să-l ţină pe Ponta în frâu”
  • Antena 3 (Adrian Ursu): „Cucul de la ora 18.30 cântă acum la ora 17.00. Şi cântă pe limba lui Traian Băsescu”; Mugur Ciuvică: „Când v-am spus încă din toamna trecută că Iohannis este de fapt urmaşul lui Băsescu, nu m-aţi crezut”; Augustin Bolcaş: „Domnul preşedinte a dat acum cărţile pe faţă”
  • EVZ: „Aflat în scădere de procente, Iohannis vrea să recupereze şi a început răfuiala cu Ponta”
  • Cristoiu Blog: „Când ai arbitri asistenţi pe Coldea şi Kovesi, adică tot la binomul SRI-DNA ajungem, îţi permiţi să arăţi cartonaşul roşu. Dar câteodată şi arbitrii sunt sancţionaţi când greşesc grav, ca să mă exprim şi eu în termeni fotbalistici”
  • Realitatea TV: „BRAVO, IOHANNIS! Preşedintele dă de pământ cu Pinocchio”

Dana Păcurar (Realitatea TV): Înainte de plecarea în Italia aţi lăsat de înţeles că l-aţi putea da în judecată pe Victor Ponta. Aţi primit un răspuns de la departamentul juridic?

Klaus Iohannis: Am primit răspuns de la departamentul juridic. După ce l-am analizat cu foarte multă atenţie, m-am gândit ce se impune de făcut şi l-am rugat pe şeful departamentului să demareze procedurile şi să înainteze o plângere penală împotriva domnului prim-ministru.

Reacţii:

  • România TV: „RĂZBOI PE FAŢĂ. Războiul dintre palate se mută la tribunal!”
  • Antena 3 (Radu Tudor): „Ca şi Traian Băsescu, Klaus Iohannis vrea să dea foc României”
  • B1 TV: „Consilierii preşedintelui sunt incompetenţi. L-au împins pe Iohannis într-o acţiune riscantă”
  • EVZ: „Iohannis vrea să îl înfunde pe Ponta, dar în realitate îi oferă muniţie premierului. Preşedintele nu are nicio şansă la tribunal”
  • Mircea Badea (Radio ZU): „Acum să vedem pe ce Cod Penal se judecă. Dacă se schimbă şi se merge pe «indicii temeinice», s-ar putea să iasă meci nul, sau cel mult Ponta să fie obligat să retracteze public. Dacă nu se schimbă şi se merge pe «suspiciuni rezonabile», câştigă sigur Iohannis. Acum avem explicaţia de ce Iohannis nu vrea să se schimbe Codul Penal. Este vorba de interesul personal”
  • Realitatea TV: „O MASURĂ AŞTEPTATĂ. Iohannis îi spune stop obrăznicăturii de la Palatul Victoria. Ponta, mai aproape de cătuşe”

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.