Klaus Iohannis dă copy-paste pe reacţia Germaniei, Franţei şi Italiei faţă de Brexit

Klaus Iohannis parcă s-a molipsit de la lunga serie de plagiatori din România! Imediat după întîlnirea cu Angela Merkel de la Berlin, într-o declaraţie de presă, Iohannis a vrut să sublinieze originalitatea punctului său de vedere faţă de Brexit, deşi nu a făcut altceva decît să copieze poziţiile deja exprimate de Germania, Franţa şi Italia!

Plagiatul prezidenţial a fost sesizat, evident, de profesorul Valentin Stan, care, se pare, este singurul care citeşte documentele de politică externă! I-am auzit punctul de vedere la B1 TV, în emisiunea lui Sabin Orcan şi m-am frecat la ochi, neîncrezător, aşa încît am purces la verificarea informaţiei.

Iată cum arată declaraţia de presă a preşedintelui Klaus Iohannis, aşa cum a fost postată în ziua de 9 septembrie 2016, pe site-ul http://www.presidency.ro/, adică site-ul oficial al preşedintelui României:

Deci, preşedintele României a subliniat că poziţia exprimată la Berlin faţă de BREXIT este „CEEA CE AM SPUS EU, PUNCTUL MEU, PUNCTUL NOSTRU DE VEDERE”, şi a adăugat că „nu este cazul să prezint punctele de vedere prezentate de ceilalți”, căci, se subînţelege, acelea ar fi diferite!

Iată însă ce aflăm de pe site-ul european NEWS.RO, mai exact din articolul „UE va negocia un Brexit după ce Londra va activa Articolul 50, anunţă Merkel, Hollande şi Renzi”, postat pe 27 iunie 2016, deci cu peste două luni înainte ca Iohannis să-şi exprime poziţia „originală”:

Aşadar, cei 3 mari lideri ai UE, Angela Merkel (Germania), Francois Hollande (Franţa) şi Matteo Renzi (Italia) au spus cu peste două luni înainte de Iohannis absolut acelaşi lucru: că „Uniunea Europeană nu va purta negocieri cu Marea Britanie asupra ieşirii din blocul european până când Londra nu va activa articolul 50 al Tratatului de la Lisabona”! Întreg articolul poate fi citit la adresa http://www.news.ro/externe/ue-va-negocia-un-brexit-dupa-ce-londra-va-activa-articolul-50-anunta-merkel-hollande-si-renzi-1924400927002016062015512675.

Nu credem că mai este nevoie de vreo comisie pentru a constata că preşedintele României Klaus Iohannis A PLAGIAT punctele de vedere ale celor 3 lideri din Germania, Franţa şi Italia!

În acest fel, se dovedeşte încă o dată calitatea consilierilor prezidenţiali care lucrează la Cotroceni! Sînt aici două variante:

1. Consilierii de la Cotroceni ştiau ce declaraseră cei 3 lideri europeni în 27 iunie 2016 şi i-au ascuns preşedintelui informaţia. În acest caz, intenţia a fost de a-l determina să arate lumii ce poziţie originală are Iohannis, astfel încît, la decizia finală a UE, Iohannis să spună în ţară că s-a adoptat poziţia lui şi a României!

2. Consilierii de la Cotroceni nu ştiau ce declaraseră cei 3 lideri, situaţie în care trebuie să fie demişi chiar azi!

Şi ar mai fi de tras o concluzie: în locul deplasărilor săptămînale la Sibiu pentru a-şi vedea soţia, Klaus Iohannis ar trebui să stea mai mult la Cotroceni şi să studieze singur toate documentele care-i vin la birou pentru a ieşi din captivitatea consilierilor săi! Altfel, se poate trezi în tot felul de situaţii penibile, cum este şi aceasta, în care prezintă ca punct de vedere personal ceea ce exprimaseră alţii cu peste două luni înainte. Adică, să se trezească în situaţia că A PLAGIAT!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.