×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 22:07
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Kovesi se dă de gol, corupția continuă

Fac parte dintre cei care au scris de nenumărate ori despre proporțiile corupției din țara noastră. În toți acești ani am dat în vileag tot felul de privatizări și contracte oneroase, încheiate și cu societăți comerciale din România și din străinătate. Dar tunul cel mare l-au dat întotdeauna firmele neromânești. Și, pe cale de consecință, marile acte de corupție le-au inițiat tot acestea. Poate că numai după războaie, în țări decimate, precum și în dezmembrarea statelor comuniste au fost vîndute asemenea chilipiruri.

De ce în România corupți sunt numai românii și nici o firmă străină mai răsărită nu a fost investigată și nici un cetățean străin implicat în acte de corupție nu a fost arestat? De ce între arestații pentru corupție nu funcționează oameni din Parchete și din SRI? De ce afacerile acestora nu sunt investigate niciodată? De la proprietățile lui Virgil Măgureanu și Gioni Popescu la cele ale familiei Coldea, nu a cercetat nimeni sursa banilor și învîrtelile făcute de familiile acestora.

Anticorupția a devenit și ea o afacere personală a unor oameni implicaţi în cercetarea și instrumentarea juridică a acesteia. Anticorupția a devenit și o enormă afacere politică. Cu ajutorul ei sunt neutralizați indivizi incomozi, afaceriști mai puțin darnici și reprezentanți ai opoziției. Anticorupția a devenit, mai ales în înțelegerea Laurei Codruța Kovesi, dar și a lui Daniel Morar, o alifie bună pentru toate bolile. Și care nu vindecă nimic de la putere cînd aceasta este pe partea DNA. În schimb, alifia asta morală devine mortală cînd se aplică acelora care denunță Binomul și sunt încadrați ca adversari ai statului de drept.

M-a amuzat copios reacția imediată, pe SMS, a DNA-ului, trimisă în seara difuzării înregistrărilor de la RTV. Cică sunt afirmații fără probleme, iar înregistrările „au fost rostite de procurorul-șef în mod public. Între fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme care nu-i aparțin și care sunt menite să distorsioneze grav conținutul celor spuse“.

Mamma mia, adică presiunile exercitate asupra procurorilor să mărească numărul rechizitoriilor, să decidă arestări în cazuri de răsunet erau afirmații în public?! Zice DNA-ul că problemele de eficiență ale muncii din DNA au caracter public? Inclusiv solicitarea de a da țării cît mai mulți corupți arestați!? Probabil că în urma acestui demers, a foamei nebune de arestări spectaculoase, care să-i aducă vizibilitate internațională, s-a ajuns la atîtea dosare respinse, la achitări descalificante pentru DNA.

Că există sute de dosare, poate mii, care așteaptă de ani și ani. este cum nu se poate mai adevărat. Dar cu înregistrări neclare, cu mărturii obținute cu strîngerea ușii, cu o tăietură din presă nu se pot face nici anticorupție, nici justiție.

Toate acestea nu duc la o diminuare a marii corupții. Așa nu este combătută și nici măcar inhibată. Merge liniștită mai departe, pe sub nasul procurorilor DNA. De ce? Pentru că pe ei îi interesează miniștrii și vedetele și pentru că, de obicei, nu pot trece dincolo de turnătorii și înregistrări. Am auzit în aceste zile că un procuror DNA, fără cine știe ce performanțe sau nivel intelectual, fără o cultură juridică solidă și fără să fi probat în teritoriu că este capabil de dosare temeinice, cîștigă 20.000 lei pe lună. Nimeni nu ne-a arătat un stat de plată care să confirme. Dar știm din manifestările lui Lucian Papici, ale lui Emilian Eva și ale lui Negulescu-Portocală și Man că procurorii DNA trăiesc pe picior mare, valorifică oportunități, negociază dosare etc.

Cu o asemenea presiune și cu riscul de a se întoarce la Parchete mici de pe lîngă judecătorii obscure, procurori mediocri execută pe oricine. Și nu sunt capabili să dovedească mare brînză. Marea corupție le scapă pentru că o duc bine, iar cei mai săraci cu duhul își negociază puterea.

Mă amuză și declarația cu distorsionarea înregistrărilor. Precizez că din urmărirea cîtorva procese am constatat că niciodată în instanțe DNA-ul și SRI-ul nu au depus înregistrări originale. Nici măcar copii fidele ale acestora, ci materiale scurtate, fonotecate, selecționate. Adică distorsionate mai grosolan sau mai finuț.
Comunicatul DNA este doar o pavăză pentru șefa instituției. Cine are urechi și nu este total afon recunoaște vocea, spiritul, caracterul simplist al judecăților, hotărîrea de a ieși pe piață cu arestări spectaculoase.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de marţi versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile şi benzinăriile OMV Petrom şi MOL - sau varianta digitală.

Cornel NistorescuPublicat Luni, 19 iunie 2017
8198
 | 46
 | 46
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
moser
+3
@Eduard- clar ca lumina zilei..as adauga daca mi permiti faptul ca Romania i plina da codrute dusmanoase si de data asta codru nu mai e frate cu romanu...codru i la pamant ...austriac..
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
analistu
+31
Toate relele in Romania au izvorul in basecu. O jigodie rara care a distrus Romania pentru 50 de ani. Aceasta javra extraordinara a incalcat toate principiile democratice de bun simt pentru a avea puterea absoluta si a creat un monstru din justitie astfel incat acest monstru daca nu va fi decapitat cat mai repede, Romania se va desfiinta ca natiune si stat. Monstrul basecu a promovat tot felul de procurori si judecatori care nu au mama si nici tata pentru ai servi lui interesele de aceea s-a ajuns in situatia de a se lupta romani contra romani pentru a castiga ungurii in numele internationalei socialiste. Nu am vazut si nici auzit in viata mea un om mai rau pentru ROMANIA decat basescu. Toate relele ni se trag de la basecu. Fiindca Dragnea a indraznit sa lupte cu acest monstru mutant politic acum se distruge PSD-ul. Sper ca ratiunea poporului roman sa invinga in cele din urma dar cu pierderi foarte mari.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
UNFORGIVEN @ analistu
+16
F. corect, abjectul personaj a readus securitatea in fruntea tarii pe care a distrus-o pe urmatorii 50 de ani si vad ca nimeni nu are curajul sa-l bage acolo unde merita. A fost toxic pentru aceasta tara si acest popor .
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
grisa @ analistu
0
Dar de ticalosiile lui nastcase ,nimic? Imi place Impartialitateaziarului. Probabil va simtiti cu musca pe caciula. Un singur om, Basescu, e vinovat de toate ticalosiile din ultimii 27 de ani. Cu jurnalisti si comentatori asemeni voua, marca a3, nu vom iesi niciodata la liman ci ne vom cufunda din ce in ce mai mult in mocirla.De starea haoticace domneste in tara sunt vinovati atat politicienii cat si "jurnalistii de casa" ai acestora.Asa ca mai incet cu " echidistanta dedoi bani pe care o afisati cu un tupeu nemargit.
Publicat Sâmbătă, 15 iulie 2017
+Răspunde
moser
+17
..codrfuta se mai da goala cred , inca..d ocamdata . in rest vedem,auzim sitraim in acest stat mizerabil construit de basheshti, maguresti si supraveghet da coldea si ai lui...aa hedwig ca fara bobor ales suntem ...pagani.uite ca seara trecuta a reaparut la un post tv steaua politikiei romane..tot blonda, tot gaseind fals si tot zam bareata ..dar fara cocosel...la vedere...ciktesc comentariile si tgrebuie sa spun ca celke mai freusite sunt a celofr cafre s iin miksiune. d unde se primeste bre nisiunea si cam cagt e slova . astept capitala.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
ciuciugaya
-17
KORDEL SI TU STAI IN GENUNCHI SI CU GURA CASCATA IN FATA UNGURILOR?NU TE PREOCUPA DECAT CUM AI PUTEA FACE RAU CAT MAI MULT PRESEDINTELUI JOHANIS SI LUI KOVESI!!!!!CATE BUBE AI IN CAP SI CAT DEGRAVE SUNT BORFASULE????
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Eduard
+23
Parata Laura Codruta Kovesi este tradatoare de Tara si un element dusmanos Romaniei si locuitorilor Romaniei,ea a fost mituita cu milioane de euro ca sa destabilizeze Romania de catre Reteua ilegala neo nazista rasist hortysta din Germania si din Ungaria,milioane de euro pe care i-a depus in Bancile din Elvetia si intocmeste impreuna cu complicii sai Dosare Penale cu invinuiri false plasmuite diabolic si face linsaj mediatic si izoleaza in penitenciare pe reprezentantii Romaniei pentru destabilizarea activitatii in Romania pentru ca Romania sa fie dezmembrata mai usor.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Bokassa @ Eduard
+5
Ptiu, Drace! Ai stat la soare cu vidul gol?
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Nastratin
-29
Nistorescule , ardeleanule , patriotule , nu ai nimic de spus despre actul ticalos de tradare de neam si tara care se pune la cale marti in Parlament de cel mai ticalos partid , PSD impreuna cu UDMR ? Nu te intereseaza ? Te intereseaza sa scape de puscarie secaturile astea care distrug de 27 de ani Romania ?
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Bokassa @ Nastratin
+14
Aiurezi, Lamuritorule! Poate ne lamuresti ce cauta timp de 10 ani Kiormalaul la TOATE manisfestarile iredentiste de vara ale Ungariei organizate pe teritoriul Romaniei? Dupa aia, in ordine cronologica discutam si alte cestii. Aloha!
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Ţăranul @ Nastratin
+2
Bă , tu nu ai obosit ... ? Mai potoleşte-te ... că şi aşa declinul demografic e ... ! Lămuritorule ce eşti ... , şi ce oi mafi ... !
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Oncioiu Gh.
+19
Ce spuneam s-a confirmat.A si aparut trogloditul galaxiei ,unul Grasu,care sustine omul de neinlocuit.Cred ca e tatal baschetbalistei,frate-su sau ala pe care-l...decaloteaza.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
grasu @ Oncioiu Gh.
+1
Daca esti un roman cinstit ar trebui sa te bucure faptul ca Kovesi goleste Romania de hoti si infractori. Daca esti insa un P$D-ist hot, care are infractiunea in sange, sau daca esti postac platit, atunci bineteles ca o sa fi impotriva eroinei neamului romanesc, Codruta Kovesi. Kovesi va intra in cartile de istorie, ca Ecaterina Teodoroiu, Dragnea va intra la Brutarie, unde-i doresc sa traiasca cat mai multi ani. Hai Ko0vesi, scapa-ne de lichele
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
serban
-19
"Mă amuză și declarația cu distorsionarea înregistrărilor. Precizez că din urmărirea cîtorva procese am constatat că niciodată în instanțe DNA-ul și SRI-ul nu au depus înregistrări originale. Nici măcar copii fidele ale acestora, ci materiale scurtate, fonotecate, selecționate. Adică distorsionate mai grosolan sau mai finuț." Presupunand ca e 100 la suta adevarat ce scrieti aici (eu nu cred), rezulta ca putem sa mintim si sa manipulam in ce priveste doamna Kovesi, fiindca si DNA-ul face la fel... Daca altii fura, furam si noi, daca altii mint, mintim si noi...
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
bovina
+26
Mai frate! Sunt singurul care e de parere ca tanti asta ar o privire bovina?
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Bokassa @ bovina
+10
NU!
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Nastratin @ bovina
+2
Ar trebui sa fii crezut ! Daca nici o bovina nu recunoaste alta bovina ..... !
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
grasu @ bovina
+1
Probabil ca un bou are competente in a recunoaste o bovina. Asta probabil este cazul tau. Bravo Kovesi, baga-i la puscarie pe toti care au furat Romania in ultimii 27 de ani. Scapa-ne de toate lichelele care au furat mai multe autostrazi si s-au imbogatit bagand in mormant carora le-au furat banii de medicamente si banii de pensii. Tot inainte, Kovesi, baga-i mai departe la puscarie pe toti acesti infractori. Pe infractorul condamnat Dragnea care dorea sa enclavizeze Transilvania (sa o dea cu totul si pe gratis ungurilor) ca sa scape el de puscarie !!!!!!
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Oncioiu Gh.
+26
Trecerea implacabila a timpului face mare rau popularimii romanesti.Deci 22 de milioane de bipezi impusca pe unu care conducea COLECTIV,macar declarativ,si se inchina ca ultimii stupizi ai galaxiei la o panarama numita de Basescu care nu stie nici macar tabla inmultirii.In fata acestei individe,nealeasa de nimeni,recomandata de vocea si talentul lui Blaga,a ajuns sa se inchine pana si parlamentul,presedentia si justitia insasi,cele asazise puteri separate in stat.Poporul roman a avut in istoria sa 3 mari barbati Mos Ion Roata,Dej si Ceausescu.Nu vorbesc de Maria Sa Stefan ca actualii locuitori nu merita nici macar sa-i spele calul de bronz.In cea mai neagra perioada a rusismului komunist Dej a bagat-o la puscarie pe Crudutz Pauker fara sa-i pese de opinia lui Hrusciov.Ba cica ia dat si cateva palme lui Hrusciov.Cand rusii au dorit sa vorbeasca cu Luca le-a spus ca daca veneau ieri puteau vorbi dar e tarziu ca a fost deja putin impuscat pentru ...tradare catre amicii rusi.Si rusii erau in Romania,cu tancuri si militari de puteau sa-l impuste pe Dej cu tunul.Acum un popor de necuvantatori stau si se prosterneaza de o individa ca asa a spus hambasadorul americanesc.Abia astept sa i-o aresteze pe Carmen Lazurca sa vad ce zice Hotzomannel.Este incredibil cum un intreg popor a ajuns la cheremul acestei individe.Deschide pliscul presedintele-noi suntem cu kovesi,deschide pliscul parlamentul sare jumatate in sus-Kovesi sa vina sa va ia,iesi pe ulitele ste coruptia.Mai oameni a a fost impuscata,scapati de sindromul omului de neinlocuit ca in cativa ani nu mai existati ca natie.De parca ati exista si astazi cand umbla ambasadorii straini prin institutiile statului ca pe la ei prin bucatarie
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Cum s-a dus o senatoare în Parlament
Publicat acum 9 ore şi 27 minute
Țara gîfîie, economia crește
Publicat acum o oră şi 53 minute
Dezlănțuirea furtunii în America
Publicat acum 9 ore şi un minut
Coldea, candidat unic la un concurs fake
Publicat acum 15 ore şi 21 minute
Femei frumoase pe funcții superbănoase
Publicat acum 12 ore şi 6 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 14 ore şi 39 minute
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat acum 2 ore şi 51 minute