Larisa Iordache, încă o medalie de aur

Gimnasta Larisa Iordache a adus României a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale Universitare de la Taipei, miercuri, în finala pe aparate de la sol, după ce, cu o zi în urmă, a urcat pe prima treaptă a podiumului în concursul de individual compus, relatează Mediafax.
Gimnasta legitimată de CS Dinamo a fost notată de arbitri cu 13,800 după evoluţia din finala de la sol. Chiar dacă nota a fost mai mică decât cea primită de Larisa în competiţia celor mai complete gimnaste, de marţi (14.050), Iordache a reuşit să se impună la diferenţă minimă în faţa japonezei Asuka Teramoto (13,766) şi a rusoaicei Liliia Akhaimova (13,533 – cu cel mai greu exerciţiu din finală – două zecimi în plus la dificultate faţă de sportivele care au devansat-o pe podium).

Miercuri, românca a avut trei finale pe aparate. Şi-a început evoluţia în ultimul act de la paralele, însă nu a repetat evoluţia bună din calificări, care o propulsase spre finală cu prima notă. De la 14,150, Larisa a scăzut la 13,800 – nota din finala de la paralele – şi a ratat podiumul, clasându-se în final pe poziţia a cincea.

În programul Larisei a urmat finala de la bârnă: a primit o notă mai mare decât în calificări (13,666 faţă de 13,450), însă poziţia în clasamentul finalei a fost acelaşi – trei şi medalie de bronz, care a încălzit-o pentru exerciţiul de aur de la sol.

România se află în prezent pe poziţia a 15-a în clasamentul pe medalii, cu patru medalii, toate aduse de gimnastică: 2 x AUR prin Larisa Iordache – la sol şi individual compus, 2 x BRONZ prin Larisa Iordache – la bârnă şi Andrei Muntean la sărituri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.