Lavrov: SUA „au uzurpat” funcția de reprezentant al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană

Statele Unite ale Americii „au uzurpat” funcția de reprezentant al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) pentru procesul de reglementare transnistreană, deoarece acest post este întotdeauna ocupat de diplomații americani. De această părere este ministrul rus de externe Serghei Lavrov, transmite UNIMEDIA cu referire la Ria Novosti.

„Ne-am dori să-i chemăm pe americani la un lucru constructiv, deoarece ei sunt observatori (în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană în formatul “5 + 2”). Mai mult, ei au uzurpat funcția de reprezentant al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană. Se pare că ei moștenesc acest post – un american pleacă, alt american vine”, a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe publice la Moscova.

Federația Rusă consideră această situație incorectă, când „o țară ține sub control un oricare proces de reglementare la infinit”, din această cauză la ultima numire în funcție guvernul rus a încercat să schimbe această practică.

„Însă nu a existat niciun alt doritor pentru acest post. În continuare vom avea un reprezentant american pentru procesul de reglementare transnistreană”, a subliniat Lavrov.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.