×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 23 august 2017, 11:10
EUR (€)
-0.0014 ↘
4.5867 RON
USD ($)
-0.0073 ↘
3.9006 RON
• • •
Liber ca pasărea cerului
Ilie Şerbănescu
Ilie Şerbănescu

Nu știu ce a căutat președintele Iohannis în secuime pe când la București partidul de guvernământ juca de zor o scenetă fiscală sordidă, marcând o nouă pagină jenantă în colonializarea țării de către stăpânul ei străin. Acolo, în secuime, dl Iohannis a primit steagul secuiesc. A dat, în schimb, tricolorul, cu mențiunea că autonomia pe criterii etnice nu este posibilă și dezirabilă. Aflat ca în fiecare vară în secuime, un reprezentant de frunte al guvernului de la Budapesta a lăudat faptul că dl Iohannis a primit steagul secuiesc și a spus că ei, maghiarii, nici nu urmăresc autonomia pe criterii etnice, ci autonomia teritorială. Pe la București, românii l-au criticat pe președintele Iohannis că, în episodul cu schimbul de steaguri, a cam „desacralizat“ tricolorul. Dar, dragi români supărați, sunteți supărați degeaba pe dl Iohannis! Obligații față de nația română aveau un Iliescu, un Constantinescu, un Băsescu, și că și le-au onorat sau nu este o altă discuție. Dar, ca obligație față de nația română, președintele Iohannis, ca etnic german, este liber ca pasărea cerului. Unii resping ideea pusă așa, spunând că românii sunt cei care l-au votat și încă în număr mare. Corect! Dar asta este problema lor, și nu a dlui Iohannis!

Cu toate că, în ce-l privește pe dl Iohannis, lucrurile sunt simple și se prezintă de o manieră fără echivoc, există abordări chiar din partea domniei sale care îl ecartează pe tabla de șah a obligațiilor și intereselor politice. Din nu se știe ce motive, dl Iohannis, deși președinte al țării, se manifestă deschis împotriva PSD, cel mai mare partid politic din România. Vorbește despre PSD ca despre un partid asociat cu toate stigmatele la modă în România. Ce mai tura-vura, „vinovatul de serviciu“! Fără îndoială, PSD este cel mai vinovat partid pentru starea în care se află acum România: prin strămoșii lui FSN și PDSR, actualul PSD este partidul care a guvernat cel mai mult România și care a trimis această țară din comunismul cel mai ortodox direct în capitalismul cel mai sălbatic, unde există împărțirea cea mai odioasă a PIB-ului între muncă și capital, de teapa celor mai subjugate colonii din lume. Dar, vai, nu din această cauză nu-l suferă dl Iohannis, pentru că atunci ar trebui să denunțe sistemul colonial existent în România. Dl Iohannis nu a fost auzit vreodată să fi pus în discuție sistemul colonial din România, împărțirea odioasă a PIB-ului între muncă și capital, osatura acestui sistem, nici măcar salariile colonial de mici, rușinea „Europei“, a acelei Europe pe care președintele nu încetează s-o ridice în slăvi. Ca atare, poziția față de PSD se află în faptul că este singura structură mai răsărită la vot și tot ceea ce este votat trebuie scos din joc, spre a fi înlocuit cu structuri numite, nu alese, așa cum se cade a se petrece lucrurile într-un sistem colonial.

Strict în aceeași ecuație se înscrie poziția oficială a președintelui în problema dezvoltării de importanță crucială a capitalului românesc. Chiar de curând, domnia sa a declarat: „Resping categoric inițiativele populiste recente de a pune în opoziție investițiile străine față de capitalul românesc, companiile multinaționale față de IMM-urile românești“.

Ar fi „o mare eroare“, a spus președintele! Ca un capital de slabă anvergură și aflat istoricește la început, cum ar putea însă fără un sprijin minim capitalul privat românesc să reușească în competiția cu capitalurile vestice, trecute de sute de ani prin ciur și prin dârmon și sprijinite sistematic de acasă de la ele? Tratamentul strict egal al multinaționalelor cu bietele IMM-uri românești înseamnă, implicit și inevitabil, condamnarea celor din urmă să rămână pe veci în coada căruței, indiferent câte viteze ar avea aceasta. Au trimis ei, Iliescu, Constantinescu, Băsescu, la coada căruței capitalul românesc, de ce ne-am aștepta să schimbe situația Iohannis, care este liber ca pasărea cerului?

Precipitata, minunat considerata, dar încă nedeslușita vizită recentă a președintelui Iohannis în SUA, precum și cea fără de necunoscute, ulterioară, în Germania, nu schimbă coordonatele de fond ale ecuației discutate aici, dar îi tulbură domniei sale libertatea ca pasărea cerului, pentru că va tot fi obligat să aleagă între direcțiile opuse ale îndrumărilor primite de la Berlin și, respectiv, Washington. Căci doar față de București este liber ca pasărea cerului!

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 31 iulie 2017
4361
 | 33
 | 28
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
RĂZVRĂTITUL
0
Una dintre marile greșeli, săvârșită printr-un absolut de neinspirat gest al alegătorilor români, a fost și alegerea lui iohannis ca președinte al României. Despre sămânța din care a rodit acest gest ar fi multe de spus și, din păcate, neonorante pentru români. Gestul de a oferi simbolul suprem al României în schimbul unui simbol nerecunoscut de statul român, a fost și o să rămână în veșnicie, una dintre inadmisibilele insulte aduse statului român. În fond,cine este iohannis? Este un personaj insalubru, declarat de justiție ca încălcător de legi, ca traficant de influență, devalizator al statului român. Singura lui legătură cu România este cartea de identitate. Mintea mea nu poate cuprinde nemăsurabila lipsă de demnitate a românilor care și-au dat votul acestui personaj macabru. Mă întreb deseori dacă eu sunt capabil să înțeleg că fac parte dintr-un neam de slugi inconștiente.
Publicat Miercuri, 16 august 2017
+Răspunde
Valahu
+1
Din partea "pasarelului" Iohanis vom mai avea multe surprize ! Nasoale toate !
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Malagamba
-4
Nu mananc , sughit , stranut si plang cu lacrimi amare , m-ati impresionat si mi-am adus aminte cand am defilat in Bucuresti cu divizia " Tudor Vladimirescu " , mandria ostirii romane inrolata in trupele sovietice ! Kak zakalialasi stahl , a fost greu sa-mi vad nepotii la varful " Partidului Nostru FSN " , poate va faceti timp sa-l reabilitati si pe milostivul meu tovarash de lupta Visinescu , un exemplu de daruire si pasiune profesionala !
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Janukovici
-7
Mde. Sigur, Marea Privata...E de vina Johanis si ungurii..... Zau asa. Ca Dvs, ati pus umarul la ea. Ca ministru. Ati uitat de 10 ANI Batuti pe muche, cu Basescu? Zece ANI! Toti acesti trantori, ca Iliescu, P. Roman, si Basescu mai ales, si reales. Merita tinuti la carcera, in cea mai infecta puscarie din Guyana franceza! Ca boborul e prost, si minte scurta, pana are ulei, malai si fasola, o stim. Dar sa dati vina pe altii, spaland mizerile propri? E o nemernicie.
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Dragos
+8
Corect dle. Profesor...
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Qwe
-3
Unde e comentariul meu Serbanescu?
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Max
+19
Absolut jenant momentul primirii steagului secuiesc si al oferirii in schimb a steagului tricolor. Ca la o vizita intre-un alt stat, "cei doi conducatori au procedat la un schimb de drapele" ... El o fi crezut, la sfatul securistilor, ca a marcat un mare punct cu chestia asta. Pe net am vazut cum erau cativa lefegii care il ridicau in slavi. Inca o data mi-a fost rusine de presedintele Romaniei, cam la fel cum imi era si pe vremea lui Basescu, dar si a lui Iliescu. Constantinescu era mai prezentabil si a avut un mandat foarte controversat. Dar, parca, idiot nu era.
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Berlusconski
+17
Aici e cheia, zice domnul Serbanescu, daca i se va da voie acestui parasutat la inca o tura de cinci ani de ars gazul romanesc pe la Cotroceni. E dovedit, in cazul domnului Sass, prejudecata ca tot ce e nemtesc e bun, nu e valabila.
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Gheorghe de la Campina
+18
Citi sefi de stat de pe planeta isi au parintii de multi ani in strainatate ? Eu cred ca a fost ales pentru inaltimea fizica...
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Radu Humor @ Gheorghe de la Campina
+11
Păi, el a rămas cu-n scop bine definit : Pentru a aplica lovitura finală Statului Naţional Român ! Numai în România propaganda bolşevică prinde şi îndobitoceşte atât de uşor ! Că adevăraţii bolşevici nu sunt cei pe care-i tot arată cu degetul massmedia iudeo-masonică, adică PSD -ul, ci cei care aburcaţi de sas vor să se caţere la putere pentru a distruge cu totul România, în special adunăturile ce au în frunte indivizi ca Băsescu, Nicuşor, Clotilde şi Cosette şi alte specimene alogene străine de neam şi Ţară !
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Radu Humor
+17
Liber ca pasărea cerului faţă de Bucureşti şi papagal Ara faţă de mai marii sforari acestei lumi ce se dovedeşte din ce în ce mai prost făcută.... cu urmarea cunoscută !
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Buduca

Nu vreau să spun nimic prea direct, dar cer să fie conștientizat faptul că ar fi necesară o anchetă parlamentară pentru reconstituirea istoricului acestui draft și a culiselor politice care au condus la transformarea lui în lege.

Ioan BuducaPublicat acum 14 ore şi 32 minute