Lider politic pro-rus din Republica Moldova, cercetat penal în România

Deputatul moldovean Grigore Petrenco este suspectat de vătămare corporală, după ce ieri a fost implicat într-un accident rutier, în județul Iași. Poliția Română a deschis un dosar penal pe numele deputatului, care se afla la volanul mașinii.

Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție județean Iași, Anca Vîjiac. ”În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală, în seara zilei de ieri, deoarece accidentul s-a soldat cu victime. Poliția continuă cercetările pentru a stabili toate împrejurările”, a declarat Anca Vîjiac, pentru Realitatea.md. Din cauza conditiilor meteo nefavorabile si a vitezei excesive, parlamentarul moldovean a pierdut controlul asupra masinii si s-a izbit violent pe DN28 de un cap de pod. In masina cu demnitarul de peste Prut mai erau inca trei persoane. Autovehiculul a fost avariat in proportie foarte mare, iar pasagerii au fost transportati la spitalele Sf. Spiridon si Neurochirurgie.

Potrivit Codului Penal, vătămarea corporală se pedepsește cu închisoare de la un an la cinci ani, în cazul în care persoanele vătămate sunt membri ai familiei.

După accident, Grigore Petrenco a declarat că el se afla la volanul autoturismului, iar automobilul a derapat de pe carosabil, din cauza traseului lunecos şi s-a răsturnat.

Grigore Petrenco a candidat la funcția de deputat pe listele partidului „Patria”, care a fost exclus din cursă înainte de alegeri din Republica Moldova. El este liderul grupării Antifa, acuzată că intenţiona să preia prin violenţă conducerea Republicii Moldova, după alegerile de pe 30 noiembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.