Lider separatist: Doi români luptă alături de noi

Doi români, dar şi turci, sârbi, italieni şi germani luptă alături de voluntari ruşi în estul Ucrainei împotriva forţelor ucrainene, a declarat sâmbătă autointitulatul „premier” al „republicii” de la Doneţk Aleksandr Zaharcenko.

„Etnici ucraineni”, care sunt voluntari venind din Rusia şi nu militari, luptă pentru rebeli, alături de „turci, numeroşi sârbi, italieni şi germani şi chiar doi români”, a spus Zaharcenko pentru televiziunea pro-Kremlin Life News, citată de BBC News online, transmite Mediafax în pagina electronică.

Noul lider separatist din Doneţk a susținut anterior că forţele sale cuprind 1.200 de luptători care au fost antrenaţi militar în Rusia. Zaharcenko a spus la o reuniune că aceşti combatanţi s-au antrenat „timp de patru luni pe teritoriul Federaţiei ruse”. Rebelii, a mai anunţat el, deţin 150 de vehicule de luptă, inclusiv tancuri.

Liderul separatist nu a dezvăluit despre ce români ar fi vorba, însă sâmbătă a anunțat că transnistreanul Alexandru Karaman, care a deținut funcția de vicepreședinte al Transnistriei în perioada 1991-2001, a devenit „ministru al Afacerilor Externe” al autointitulatei Republici Populare Donețk

Karaman, fost adjunct a lui Igor Smirnov la Tiraspol, este al doilea transnistrean promovat de separatiști în așa-zisul Guvern. Anterior, un alt transnistrean, generalul Vladimir Antiufeev, care timp de două decenii a condus KGB-ul de la Tiraspol, a fost numit vicepremier al „Republicii Populare Doneţk”, responsabil pentru organele de forţă din această regiune.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.