Măcel la restaurantul Istanbul (Video)

Cel puțin 18 persoane au fost ucise duminică seara într-un atac la o cafenea-restaurant din Burkina Faso, a anunțat guvernul acestei țări. „Duminică, în jurul orei 21,00, un atac terorist a vizat restaurantul Istanbul situat pe bulevardul Kwame Nkrumah din Ouagadougou. Acest atac a făcut pentru moment 17 victime ale căror naționalități rămân de precizat și 8 răniți”, a arătat Guvernul într-un comunicat după atac, citat de AFP.

Update Operațiunea forțelor de securitate împotriva presupușilor jihadiști care au atacat restaurantul „s-a încheiat”, a anunțat luni ministrul comunicațiilor, Remis Dandjinou, conform AFP.

Dandjinou a anunțat că în atacul de duminică seara și-au pierdut viața 18 persoane și au fost „neutralizați doi teroriști”.

Reuters a relatat, citându-l pe ministru, că forțele de securitate au ucis trei presupuși jihadiști care au atacat restaurantul.

„Trei bărbați au sosit la bordul unui vehicul 4×4 spre ora 21,30, au coborât din mașină și au deschis focul asupra clienților de pe terasa” acestei cafenele frecventate de o clientelă de rezidenți străini, a relatat pentru AFP un ospătar al localului.

Restaurantul Istanbul este situat la aproximativ 200 de metri de cafeneaua Capuccino, care, în 2016, a fost ținta unui atentat.

Burkina Faso, aflată la frontiera cu Mali și Niger, este scena unor atacuri jihadiste regulate din 2015.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.