MAI, informare privind situații de încălcări ale legii la vot

Potrivit Ministerul Afacerilor Interne, în al doilea tur de scrutin au existat 504 situații de încălcari ale legii.

Anunţul a fost făcut, luni dimineață, de purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

La nivel național au existat 504 sutuații de încălcari ale legii, de două ori mai puține decât în 2009. Jumătete dintre sesizări nu s-au confirmat. Totodată s-au înregistrat 65 de contravenții și au fot date 16 avertismente scrise, precum și amenzi în valoare de 32.600 de lei. Cele mai multe dintre sesizări se referă la continuarea campaniei electorale și la sfătuirea cetățenilor cu cine să voteze, a precizat oficialul.

Au existat și 124 de sesizări cu privire la fapte penale. S-a constat comiterea a 96 de infractiuni pentru care sunt cercetate 87 de persoan. Faptele vizează coruperea alegătorilor, votul multiplu sau violarea confidențialității votului.

De asemenea, pe percursul zilei de diminică, în întraga țară au fost organizate 513 filtre rutiere prin care s-au verificat sesizări privind turismul electorale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.