Masacrul de la muzeu, revendicat

Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat, într-un mesaj audio, atacul comis miercuri la Muzeul Bardo din capitala Tunisiei, în care au murit 23 de persoane, majoritatea turiști străini, transmit agențiile de presă internaționale.

Gruparea teroristă îi laudă în mesaj pe atacatori numindu-i „cavaleri ai Statului Islamic”. Totodată, gruparea jihadistă a amenințat că Tunisia va mai fi vizată și de alte atacuri.

Conform înregistrării, citată de postul de radio francez Europe-1, cei doi autori ai atacului erau tunisieni și ținta acțiunii lor a fost de la bun început Muzeul Bardo și nu parlamentul Tunisiei, aflat în apropiere.

Turiștii au fost atacați în timp ce părăseau autocarul care îi adusese la Muzeul Bardo. Ulterior, forțele de securitate tunisiene au lansat o operațiune în care au eliminat doi atacatori, alți doi sau trei scăpând și fiind dați în urmărire, conform televiziunii naționale tunisiene.

Premierul tunisian Habib Essid a declarat că autorii atacului au fost identificați ca fiind Yassine Abidi și Hatem Khachnaoui.

Președinția tunisiană a anunțat joi că au fost arestate nouă persoane ce au legătură cu cei doi atacatori uciși miercuri de forțele de securitate tunisiene la Muzeul Bardo.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.