Meci nebun: Petrolul – CFR Cluj 1-2

Multe cartonaşe galbene, două eliminări, arbitru lovit de “obiecte zburătoare, ploaie de sticle de plastic şi de telefoane aruncate în teren, suporteri asediind vestiarele, acesta a fost “filmul horror” al finalului de meci de la Ploieşti

Petrolul – CFR 1-2 (0-1)

Meciul de la Ploieşti a avut de toate şi, va avea şi…consecinţe. Considerat apriori un derby, jocul s-a ridicat la înălţimea acestui statut. În prima repriză, poate surprinzător pentru multă lume, CFR Cluj a controlat sever jocul, a dominat clar, şi-a creat mai multe ocazii de gol şi a avut şi o posesie superioară gazdelor. Consecinţa: oaspeţii au intrat la vestiare cu un gol avantaj pe tabela de marcaj. Despre gazde se mai poate spune că pe parcursul primei reprize, dar şi în partea a doua au încercat (zadarnic) să pună presiune pe arbitru.

În partea a doua, Petrolul este o cu totul altă echipă şi la 12 minute de la reluare logic, egalează. Urmează 25 de minute de joc echilibrat, iar în minutul 81 se declanşează iadul pe stadion. Teixeira nu aşteaptă fluierul arbitrului şi execută o lovitură liberă, primeşte (regulamentar) un cartonaş galben, şi cu era al doilea, este eliminat. Urmează scene horror. Teixerira se repede la arbitrul de centru, este cu mare greutate oprit de coechipieri; în drum spre vestiare se dezbracă de tricou şi îl întinde celui de al patrulea oficial, spunându-i „joacă mă tu cu el”, după care intră în tunel vociferând. Peste numai trei minute Alves comite un henţ la centrul terenului, primeşte un galben, al doilea (primul l-a primit pentru proteste) şi este eliminat. Tribunele solicită propriilor jucători să părăsească terenul. Un minut mai târziu clujenii înscriu pe contraatac şi din peluza din spatele porţii lui Felgueiras se aruncă cu sticle, brichete şi telefoane în teren. Tuşierul din apropierea porţii clujenilor este lovit cu un obiect în cap şi arbitrul întrerupe meciul, ameninţând cu trimiterea echipelor la vestiare. La o scară mai mică la Ploieşti se „repetă” scenele de acum o săptămână de la Manisa, unde Fenerbahce şi Galatasaray au jucat Supercupa Turciei. Atunci, careul lui Volkan Demirel, portarul lui Fener s-a umplut de sute de sticle de plastic, telefoane, doze de bere şi de Cola aruncate din peluze. Şi, evident, un tuşier a fost lovit în cap de două ori de „obiectele zburătoare”.

După meci, ultraşii Petrolului au luat cu asalt vestiarele, scandând „demisia, demisia”. Ei cereau demisia directorului sportiv, acuzat că l-ar fi îndepărtat de la echipă pe Hoban.

Petrolul: Cobrea – Alcenat, Alves (cpt.), Gerson, Satli –Mustivar, De Lucas – Priso, Albin (min.9-Nepomuceno, min.87-Marinescu), Teixeira – N’koyi (min.69-Astafei)

CFR Cluj: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Muniru (min.75-Costea), Monroy – Jakolis (min.63-Christian), Deac – Guima (min.58-Ivanovski), Tade

Au înscris: 0-1 (min.40-Jakolis), 1-1 (min.57-Teixeira), 1-2 (min.85-Tade)

Cartonaşe galbene: Priso Teixeira, Alves/ Jakolis, Monroy, Costea, Ivanovski

Cartonaşe roşii : Teixeira min.81 (al doilea galben), Alves min. 84 (al doilea galben)

Arbitru: Sebastian Colţescu (Craiova)

Asistenţi: Mircea Orbuleţ (Bucureşti) şi Daniel Mitruţi (Craiova)

Al patrulea oficial: Cătălin Popa (Piteşti)

Celelalte rezultate ale etapei

Duminica

ASA Targu Mureş – FC Botoşani 2-1 (1-0)

(1-0 min.36- N’Doye, 1-1 min.78-Hadnagy, 2-1 min.85- N’Doye)

Astra Giurgiu – CSU Craiova 5-0 (1-0)

(1-0 min.45+2-Budescu, 2-0 min.50-Bukari, 3-0 min.58-Budescu, 4-0 min.83-Budescu din penalty, 5-0 min.86-Enache)

Sâmbătă

Dinamo Bucuresti – FC Brasov 2-1 (1-0)

(1-0 min.34-Cordos, 2-0 min.63-C. Matei, 2-1 min.86-Aganovici)

FC Viitorul – Steaua Bucuresti 0-1 (0-0)

(0-1 min.52-Iancu din penalti).

Viitorul a terminat meciul în „9” cu mijlocaşul Daminuţă în poartă şi a fost la un pas să egaleze în minutele suplimentare.

Vineri

Gaz Metan Medias – Pandurii Targu Jiu 0-2 (0-1)

(0-1 min.35-Buleica, 0-2 min.88-Matulevicius din penalti)

Ceahlaul Piatra Neamt – Concordia Chiajna 2-0 (0-0)

(1-0 min.71-Achim, 2-0 min.76-Achim din penalti)

Luni se joacă: Oţelul – Rapid şi U Cluj – CSMS Iaşi

Clasament:

1 Astra: 15 puncte (16-2)

2 Steaua: 15 puncte (14-3)

3 CFR Cluj: 13 puncte (12-3)

4 Petrolul: 13 puncte (13-4)

5 Dinamo: 12 puncte (11-5)

13 FC Braşov: 5 puncte (5-11)

14 Concordia: 4 puncte (2-9)

15 Viitorul: 3 puncte (4-8)

16 CSMS: 3 puncte (2-7)

17 Oţelul: 2 puncte (2-8)

18 CSU Craiova: 2 puncte (4-14)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.