Mihail Neamţu sare la beregata lui Băsescu

Foarte mulţi românii şi-l amintesc pe Mihail Neamţu din două ipostaze: cea de la un miting pro Băsescu din iulie 2012 când a urcat pe scenă cu o funie de usturoi pentru „a alunga strigoii USL” şi strigând „victorie” din geamul unui WC al sediului de campanie al lui Traian Băsescu după ce s-a anunţat că nu s-a înregistrat o participare de 50% la referendum. Drept recompensă pentru susţinerea lui Traian Băsescu, junele Mihail Neamţu a primit un colegiu în fieff-ul PDL păstorit de Gheorghe Falcă. Ghinion. USL a fost mai tare. Dar adevăratul ghinion a venit mai târziu. Toţi „loser”-ii din 9 decembrie au primit „azil” la Palatul Cotroceni fiind miluiţi cu funcţii de consilieri, numai Mihail Neamţu a fost mai tot timpul sărit din schemă.

Acum două zile un alt perdant de marcă, Răzvan Murgeanu a fost numit şi el consilier la Cotroceni. Deci un loc vacant mai exista, dar nu şi pentru Neamţu. Şi paharul (nemulţumirii) s-a umplut şi cel mereu evitat a a muşcat mâna fostului său stăpân. A muşcat sub forma unui comunicat de presă întitulat „Preşedinţia se înnoieşte cu informatorul Răzvan Murgeanu”.

Iată ce aflăm din comunicat:

14 Ianuarie 2012: aproape trei sute de CV-uri ale unor tineri absolvenți români de studii în străinătate au fost depuse la Administrația Prezidențială pentru cele trei posturi vacante de consilier de stat. Rezultatul?

10 Iunie 2013: Răzvan Murgeanu este angajat consilier prezidențial la Cotroceni.

Cine este Răzvan Murgeanu? Fost informator al Securității și partener de afaceri cu Puiu Popoviciu, trimis în judecată de procurorii DNA pentru o afacere controversată cu terenuri în Băneasa în valoare de aproximativ 100 milioane de dolari.

E oare și asta o mișcare populară? În acest fel dorește Traian Băsescu să renască încrederea cetățenilor în clasa politică? E un demers menit să-i inspire pe acei zeci de tineri români cu doctorate la Harvard? E o probă a meritocrației? Întrebăm ca ignoranţi, căci sigur ne scapă înalte rațiuni de Stat și calcule de interes național…”

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.