Milionarii lumii – mai mulţi şi mai bogaţi

Anul trecut, circa două milioane de persoane s-au alăturat grupului milionarilor în dolari a căror avere globală este de circa 14% graţie bunelor performanţe de pe pieţele bursiere şi ameliorării climatului economic. Potrivit unei anchete publicate miercuri de Capgemini şi RBC Wealth Management, citată de agenţia Reuters, numărul persoanelor ce au cel puţin un milion de dolari şi-i pot investi a crescut cu 15%, ajungând la 13,7 milioane. Averea acumulată a acestor milionari, care, după 2008, a crescut mereu, în pofida crizei financiare, este de 52.620 miliarde dolari (38.770 miliarde de euro).

America de Nord rămâne regiunea cu cei mai mulţi superbogaţi, fiind talonată de regiunea Asia-Pacific, care ar putea ajunge pe locul prim în acest an datorită Japoniei, unde pieţele bursiere şi imobiliare au creat noi averi, şi Chinei, a cărei creştere „produce” milionari într-un ritm accelerat. Statele Unite rămân în capul plutonului, cu patru milioane de milionari, urmate de Japonia (2,3 milioane) şi Germania (1,1 milioane). China este a patra, cu 758.000 milionari. Cele patru ţări citate mai înainte regrupează circa 60% din milionarii planetei. Le urmează Norvegia, Kuweitul, Hong-Kong sau Singapore, dar şi India, Rusia şi Taiwan. Europa şi America Latină le ţin trena. Grupul supermilionarilor este de 128.300. Aceşti bogaţi între bogaţi nu reprezintă decât 0,9% din totalul milionarilor, însă deţin 34,6% din averea lor cumulată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Petre Nicolae 98 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.