Minerii nemulţumiţi de la Complexul Energetic Oltenia au ieşit în stradă

Peste 1.000 de mineri şi energeticieni de la Complexul Energetic Oltenia au ieşit în stradă, pe motiv că nu li se respectă contractul colectiv de muncă. Oamenii cer contravaloarea în bani a cotei de cărbune şi un spor la salariu, potrivit stritrvr.ro.

Minerii susţin că la negocierile dintre administraţie şi sindicate nu s-a ajuns la o înţelegere în privinţa acordării în bani a cotei de cărbune. Salariaţii care locuiesc la bloc spun că nu au ce face cu cărbunele şi vor contravaloarea, aşa cum s-a plătit până acum.

De asemenea, oamenii solicită un spor salarial de 100 de lei, potrivit negocierilor din primăvară.

La Complexul Energetic Oltenia lucrează în prezent 17.000 de persoane. Ultimele proteste de o asemenea amploare au mai avut loc la sfârşitul iernii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.