Ministerul Apărării de la Kiev: Ne pregătim de luptă

Ucraina se pregăteşte de luptă în contextul consolidării trupelor ruse şi forţelor rebele, a declarat miercuri ministrul ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak, informează AFP.

„Observăm o consolidare a grupărilor teroriste, precum şi din partea Rusiei. Le observăm mişcările, ştim unde se află şi ne aşteptăm la acţiuni imprevizibile din partea lor. Sarcina noastră principală este să ne pregătim de luptă”, a afirmat Stepan Poltorak.

NATO a confirmat recent intrarea unor convoaie ruse în Ucraina, a anunţat miercuri comandantul suprem al forţelor Alianţei din Europa, Philip Breedlove, în cursul unei vizite la Sofia.

„În ultimele două zile, am observat aceleaşi lucruri ca OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa). Am văzut convoaie cu echipamente ruseşti, tancuri ruseşti, sisteme de apărare antiaeriană ruseşti, artilerie rusă şi trupe de luptă ruse intrând în Ucraina”, a anunțat generalul Breedlove.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.