Mister în jurul atacatorului de la Berlin

Bărbatul aflat la volanul camionului înmatriculat în Polonia ce a intrat în mulțime la Târgul de Crăciun de la Berlin nu este din Pakistan, așa cum s-a vehiculat. Poliția germană habar n-are cine este.

Update: Autorităţile germane l-au eliberat pe tânărul pakistanez, arestat iniţial în legătură cu atentatul din Berlin. Autorităţile au precizat că nu există dovezi suficiente pentru ca tânărul pakistanez să rămână în spatele gratiilor, iar acesta a negat orice implicare în atac.

Ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat marţi seara că autorul atacului este ”cel mai probabil în libertate”.

”Este adevărat că nimeni nu poate exclude varianta că autorul atacului să fie în continuare în libertate”, a declarat Maiziere.

Update: Poliţia germană nu este „sigură” că suspectul reținut luni seara, după atentatul de la Berlin, este autorul atacului.

Există dubii că suspectul pakistanez reținut era șoferul camionului care a intrat luni seară în mulțime, a declarat șeful poliției, Klaus Kandt, conform DPA.

Poliția germană consideră că bărbatul din Pakistan care a fost reținut ca suspect în atac nu ar fi adevăratul autor, a relatat anterior cotidianul Die Welt, citând surse din cadrul securității, potrivit Reuters.

„N-am prins omul care trebuie”, a spus un oficial din cadrul poliției. „Prin urmare, avem o nouă situație. Adevăratul atacator este în continuare înarmat, este în libertate și poate face noi victime”, a spus sursa citată de Die Welt.

Update: Suspectul reținut a negat orice implicare în atentat, scrie presa germană citată de Reuters.

Update: Presupusul autor al atacului avea un permis temporar de reşedinţă din iunie 2016, conform unui raport al poliţiei citat de Die Welt.

Update: Principalul suspect în atac a fost prins de Poliție după ce a fost urmărit de un martor al atentatului sângeros.

Update: Criminalul ar fi un imigrant pakistanez în vârstă de 23 de ani, a declarat pentru Reuters o sursă din serviciile de securitate germane.

Update: Persoana găsită moartă în cabina camionului, care era cetățean polonez, a fost împușcată. Ar fi vorba despre primul şofer al camionului de la care autorul atacului a furat autovehiculul.

Update: Șoferul ucigaș ar fi ajuns în Germania pe ruta balcanică a migrației, au declarat pentru DPA surse din cadrul securității. Bărbatul, care a folosit diferite nume false, ar fi venit din Pakistan sau Afganistan, a fost luat în evidență de autorități în februarie anul acesta și a locuit într-un centru de azil din Berlin.

RBB a relatat pe de altă parte că atacatorul este din Pakistan și ar fi ajuns în Germania în decembrie 2015.

Poliția nu a comentat până acum informațiile difuzate de presa germană.

Update: Forţe speciale din cadrul poliţiei au descins într-un hangar din incinta fostului Aeroport Tempelhof din Berlin, în care se sunt cazaţi refugiaţi, scrie marţi revista Focus, citată de Reuters.

Patru bărbaţi în vârstă de douăzeci de ani au fost interogaţi de poliţie, într-o razie, în noaptea de luni spre marţi, în hangarul în care sunt cazaţi refugiaţi, în incinta fostului Aeroport Tempelhof din Berlin, însă nicio persoană nu a fost reţinută în cadrul acestei descinderi.

În camionul care a intrat în mulțimea de la Târgul de Crăciun se aflau două persoane, potrivit informațiilor de până acum. Un cetățean polonez aflat în camion a fost găsit decedat. Camionul a intrat intenționat în mulțime, au transmis anchetatorii, după atentat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8543 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.