Mohammad Munaf – din custodia armatei SUA, de negăsit pe Interpol

Noi credem că este destul de clar că Statele Unite ale Americii nu vor înceta niciodată efortul de a-i prinde pe cei responsabili de acte de teroare, afirma secretarul de stat al SUA John Kerry în 6.10.2013.

În data de 20.10.2014 am renotificat (scrisoare ataşată) Ambasada SUA la Bucureşti, prin reprezentantul acesteia Domnul Dean Thompson – însărcinat cu afaceri ad interim al SUA în România şi Departamentul de Justiţie al SUA, cu privire la dispariţia misterioasă a teroristului american Mohammad Munaf din custodia forţelor militare americane din Bagdad şi apariţia la fel de misterioasă a acestuia pe site-ul Interpol, în calitate de urmărit internaţional.

Cu alte cuvinte, teroristul american Mohammad Munaf, deţinut în toată regula, sub pază strictă a armatei americane (conform documentelor oficiale ataşate), în custodie SUA, în Bagdad, în anul 2007, unde era audiat de o comisie rogatorie a Ministerului Public, condusă de procurorul şef adjunct Ciprian Nastasiu în dosarul 628/D/P/2005 – Armamentul, dispare subit în neant, şi apare ca urmărit internaţional pe site-ul Interpol.

Dacă administraţia americană reprezentată de secretarul de Stat John Kerry vorbea serios în octombrie 2013, este de neînţeles cum de l-au pierdut autorităţile SUA tocmai pe teroristul american Mohammad Munaf (vezi foto), vinovat de nenumărate fapte de crimă organizată internaţională (evaziune fiscală, spălare de bani, trafic ilegal de armament) alături de partenerul său de afaceri, teroristul sirian Omar Hayssam, dar mai ales vinovat de răpirea celor trei jurnalişti români din Irak, din martie 2005, şi cel puţin complice la răpirea şi torturarea altora străini Florence Aubenas – franţuzoaică, Robert Tarangoy – filipinez, Hussein Hanoun – irakian. Nu mai vorbim despre complicitatea lui Munaf la răpirea şi torturarea concetăţeanului său, ofiţerul american Roy Hallums, acţiune ce a durat 311 zile!

Mă simt obligat să repet pentru cei care au urechi şi o judecată cât de cât normală: în mod ciudat, deşi teroristul american Mohammad Munaf a fost preluat de la ofiţerii SIE din cadrul Ambasadei României în Irak în 25 mai 2005, de către oficiali militari americani din cadrul Forţele de Comandă 134, închis şi interogat la Abu Ghraib sub numărul de deţinut US91Z200175 (vezi foto), condamnat în două state (România şi Irak) pentru acte de terorism, dispare inexplicabil şi este dat în urmărire internaţională prin Interpol, fiind de negăsit în 2014.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eduard O. Ohanesian 147 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.