Nicolas Jordan: „Disputa este legată de dreptul meu la moştenire, nu de prezenţa sau absenţa conştiinţei”

Am publicat pe cotidianul.ro scrisoarea lui Nicolas Jordan către prim-ministrul Victor Ponta. În acelaşi timp, televiziunile Antena 3 şi România Tv continuă povestea dramatică a unor oameni rămaşi fără case din cauza unui ”individ dubios care nu există”. Pe de altă parte, pe lângă scrisoarea publicată pe cotidianul.ro, mai primesc şi câteva e-mailuri de la Nicolas Jordan, cel care se numea cândva Nicolae Minciulescu. Ba într-un e-mail am găsit şi un număr de telefon din Florida. Am sunat şi mi-a răspuns ”inexistentul domn Minciulescu”. Spre lămurire, mi-a mai trimis şi o scrisoare adresată Consiliului Naţional al Audiovizualului. Degeaba! Un cetăţean american de origine română încearcă să îşi apere reputaţia şi existenţa. Nimeni nu-l bagă în seamă. Din cauza unui val de antipatie stârnit de Traian Băsescu, toţi preferă să-i nege existenţa sau să i-o ignore. Nicolas Jordan, cetăţean român ajuns în America şi repus în posesie de Traian Băsescu, vrea să-şi apere trecutul şi existenţa. Chiriaşii nefericiţi şi ameninţaţi cu evacuarea din casele familiei Minciulescu se plâng şi perpetuează imaginea stafiei Jordan, în vreme ce televiziunile amintite o toacă pentru că aşa le iese demonstraţia lor anti-Băsescu. Nimeni nu vrea să recunoască faptul că acest Nicolas Jordan există cu adevărat şi are drepturi ca orice om. Necum că povestea celor 66 de case (sau 120, cum zic unii) există cu adevărat iar casele, atâtea câte sunt, au aparţinut bunicului său.

Ce-i de făcut? Să continui şi eu basmul despre Nicolas Jordan difuzat de Antena 3, România TV şi repovestit în lacrimi şi ţipete de câţiva locatari aflaţi în dificultate? Sau să apăr dreptul la proprietate al unui om care nu poate convinge că există şi trăieşte în SUA? După ce am purtat o conversaţiee telefonică, aleg varianta de a publica şi scrisoarea lui Nicolas Jordan Minciulescu către CNA. Ce vină are el că peste bunicul său a venit comunismul şi i-a confiscat atâtea case? Ce vină are el că în SUA Minciulescu se pronunţă greu? La urma urmelor, ce vină are el că Traian Băsescu a făcut din România regimului său un soi de infern, de aventură personală cu pene de democraţie?

Iată scrisoarea disperată a unui om contestat de presă şi de chiriaşii din casele familiei sale, un om care se teme de România ca de Infern!

Cornel Nistorescu

Scrisoare către Consiliul Naţional al Audiovizualului

Către Mihaela Tică
Georgeta Pretor

Stimate Doamne,

Vă scriu într-o problemă, care dacă nu va fi rezolvată în cel mai scurt timp posibil, va aduce în mod sigur prejudicii de imagine nu numai în interiorul ţării, dar chiar şi în afara hotarelor sale. Credeţi-mă, vreau să evit această împrejurare. Sunt sigur că am făcut destule greşeli în viaţă, dar nimic din tot ce mi se impută şi este repetat la infinit, absolut nimic, nu este adevărat în realitate.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit deja de două luni sesizarea semnată de mine, înregistrată la instituţia dumneavoastră cu nr. 759/28.01.2015 şi sunt sigur că s-a început raportul de monitorizare. Citând verbatim din răspunsul dumneavoastră, înţeleg că a fost solicitat şi un punct de vedere din partea televiziunilor implicate cu privire la aspectele sesizate şi că, de asemenea, veţi reveni cu un răspuns către mine, după finalizarea raportului de monitorizare şi primirea punctului de vedere solicitat.

Dat fiind că eu încerc să primesc un răspuns de la cele două posturi de televiziune (România TV şi Antena 3) încă de la sfârşitul anului 2013, fără a obţine un răspuns direct după zeci de emailuri, s-ar putea să nu vă răspundă vreodată nici dumneavoastră (chiar cu riscul penalizărilor), ori o vor face cu o mare întârziere.

Un răspuns, singurul, (şi oricum indirect, nefiind adresat mie, ci unui prieten care a încercat să convingă Antena 3 că nu sunt un impostor,) provine de la una din vedetele acestui post, d-na Oana Stancu: „Buna ziua! Va inteleg pe deplin atitudinea patimasa cand e vorba de un prieten. dar nimic din ce mi-ati scris nu lamureste cazul absolut dramatic pentru acesti oameni. Pentru asta este invocat numele dumnealui, nu pt Basescu. Daca dl Jordan doreste sa vorbeasca o poate face. Nu a facut-o in toti acesti ani, iar acum are pe constiinta niste oameni nevinovati. Asta daca are constiinta. Daca are, indemnati-l sa o foloseasca! Dumneavoastra, toate cele bune!”

Să nu uităm că disputa este legată de dreptul meu de moştenire, nu de prezenţa sau absenţa conştiinţei. Moştenirile nu se dau sau se refuză pe bază de conştiinţă, ci prin legături de sânge, la mine foarte simple şi demult demonstrate în justiţie: sunt singurul fiu al unui singur fiu. „Lipsa de conştiinţă” nu este doar încă o manifestare de demagogie la superlativ a Antenei 3, ci, mult mai mult, o altă evitare a acordării dreptului la replică.

Bineînţeles, D-na Stancu nu a răspuns la email-ul urgent, unde o informam că am conştiinţă şi că vreau să vorbesc. „Daca dl Jordan doreste sa vorbeasca o poate face,” spune dânsa. O poate face, poate cu pereţii, zic eu, dar nu la postul de televiziune Antena 3.

Din simplă curiozitate, dar mai ales dintr-o amară experienţă, v-aş solicita să-mi scrieţi măcar în ce perioadă de timp estimaţi să se rezolve cazul meu. Aţi putea folosi o cifră medie, din cazurile similare cu al meu – sunt sigur că nu puteţi să îmi spuneţi cu siguranţă cât mai am de aşteptat, dar cel puţin o aproximare bazată pe experienţa dumneavoastră trecută.

Îmi închipui cât de ocupate sunteţi şi văd din presă numărul mare de plângeri legate de aceste două posturi de televiziune, aşa că e uşor de prevăzut o aşteptare lungă, dar eu sunt destul de serios bolnav, pe 3 Aprilie voi fi pe masa de operaţie, iar cazul meu este deja urmărit şi aici, în mass- media din Florida Centrală.

Sunt acuzat fără încetare, lună după lună, de impostură, schimbare de nume, înşelăciune contra statului român, ba chiar şi (dacă asta poate fi numită o acuzaţie, dar ce altceva o pot numi, afirmaţie?) pentru faptul că aş fi African American şi deci cu siguranţă nu pot fi nepotul unui foarte cunoscut politician român antebelic. Acuzaţiile continuă şi acum, după primirea de către dumneavoastră a plângerii mele, nu mai departe de 24 Martie 2015, când practic în oglindă România TV şi Antena 3 au prezentat paralel:
http://www.romaniatv.net/primele-evacuari-din-case-retrocedate-pe-vremea-cand-traian-basescu-era-primar-al-capitalei_210191.html

http://www.antena3.ro/romania/oameni-ramasi-pe-strada-in-urma-deciziilor-lui-basescu-288069.html

În comentariile din aceaşi seară, România TV continuă să mă descrie ca African-American, o descriere atât de îndepărtată de realitate, încât vă puteţi convinge cum arăt eu fizic dintr-o singură privire la:

http://www.curentul.info/dezvaluiri/6780-lupta-televiziunilor-de-partid-cu-presedintele-basescu-face-victime-colaterale

La sfârşitul articolului de mai sus din Curentul apar comentariile a doi cititori, care sunt sigur, până la citirea articolului, nici nu auziseră vreodată de mine:

• ANDREI
CNA ce face? Cum sa nu-I dai drept la replica daca iti trimite omul atatea acte cu poze? Si cum dracu e negru?
Joi, Oct 23 2014 12:22:09pm
0 LikeShare
• IRINA ADAM
incredibil. saracul om. astia chiar nu mai au limita

Efectiv, comentariul d-lui Andrei mi-a generat impulsul de a vă scrie. De la distanţa la care trăiesc nici nu ştiam că instituţia dumneavoastră există. Și, la fel de sigur, există destule semne ale existenţei mele, cam greu de înlăturat: am dat repetate interviuri (vă pot trimite clipurile) de-a lungul anilor la TVR, ultima dată în 2008. Am publicat o carte de ficţiune elogiată de Marin Sorescu, Fănuş Neagu, Nicolae Breban şi mulţi alţii, carte premiată de revista Flacăra (diploma e semnată de Dl. George Arion, directorul revistei), poate că sunt un nimeni („Nicholas Jordan, o persoană despre care nimeni nu ştie nimic,” anunţă crainica de la România TV) în ochii celor două posturi de televiziune, cu toate că, în ultimă analiză, niciunul dintre noi nu este chiar un NIMENI.

Problema cea mai gravă, depăşind tragedia mea personală a negării de identitate, este aceea a imaginii României în afara hotarelor ţării şi mai ales în Statele Unite, unde există o sensibilitate bine cunoscută a problemelor cetăţenilor recunoscuţi ca fiind African-Americani la origine. Faptul că eu sunt discutat şi înfierat, printre alte acuzaţii, şi pentru culoarea pielei este deja urmărit cu multă atenţie aici, mai ales că am fost nevoit să depun o plângere la FBI, încă din toamna anului trecut, cu privire la acuzaţia falsă de furt de identitate.

Nu doresc să fie adus nici un prejudiciu ţării în care m-am născut, chiar dacă eu am părăsit-o încă din 1972. Dar continuarea atacurilor împotriva persoanei mele, bazate pe informaţii nu numai neverificate, dar total fabricate, nu va aduce decât alte critici României, total nemeritate.

V-am irosit destul timp cu atâtea informaţii, dar nu văd cum puteam să le evit. Vă rog nespus să mă informaţi cât mai curând de starea plângerii mele, cu rugămintea expresă de a vă adresa direct şi concret problemei în cauză şi nu cu un răspuns generic, prefabricat, folosibil în orice situaţie şi utilizabil către orice aplicant.

Cu multă recunoştiinţă, în aşteptarea acestui răspuns, pozitiv sau negativ nu contează, vreau un simplu răspuns, cred că merit şi eu unul după ce am îndurat atâţia ani de suferinţă.

Nicholas Jordan,
30 Martie 2015

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.