Nicolicea, despre acuzația de plagiat în cazul lui Oprea

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a comentat, vineri, declaraţia președintelui Comisiei de Etică a Universității din București privind teza de doctorat a vicepremierului Gabriel Oprea.

Declarația lui Marian Popescu, fost consilier prezidențial, este o opinie strict personală și un atac politic ce face parte dintr-o campanie mai amplă, susține, a spus Nicolicea.

În cazul ministrului Oprea, Consiliul Național de Etică ”s-a exprimat oficial și legal”, a mai precizat Eugen Nicolicea.

”Domnul Popescu se pune la dispoziția altora și profitând de o falsă legitimitate în această chestiune face un joc politic împotriva vicepremierului Gabriel Oprea. Potrivit legii, domnul Popescu nu este în măsură să se pronunțe într-o astfel de chestiune. Face acest lucru la comanda altora, iar fapta domniei sale se numește, potrivit legii, defăimare și va răspunde în fața instanței pentru acest lucru. În cazul domnului Oprea s-a exprimat oficial și legal instituția abilitată în acest sens, și anume Consiliul Național de Etică”, arată Nicolicea, într-o declarație de presă.

”Consiliul Național de Etică este singurul în măsură să se pronunțe în astfel de chestiuni. Comisia de la Universitate, unde activează nemeritat domnul Popescu, se ocupă cu altceva. Mai bine zis, ar trebui să se ocupe cu orice altceva decât atacurile politice care nu fac cinste nici domnului Popescu și nici Universității București. Acesta este un atac politic la adresa liderului UNPR Gabriel Oprea și a partidului nostru, venit pe fondul creșterii înregistrate la nivel politic de către Uniunea Națională pentru Progresul României”, a conchis deputatul.

Preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, Marian Popescu, care a analizat lucrarea de doctorat a vicepremierului Gabriel Oprea, a declarat pentru gandul.info că „este vorba, în mod sigur, despre un plagiat”.

Şeful Comisii de Etică contrazice concluzia Consiliului Naţional de Etică (CNE) de la Ministerul Educaţiei, for desemnat politic şi singurul mandatat legal să dea un verdict în cazul demnitarilor, care l-a albit recent pe Oprea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.