Noi emisiuni la TVR 2

Luni, la TVR 2 intră în emisie primele noi programe ale toamnei şi primele ediţii ale unor emisiuni îndrăgite care revin, din această săptămână, cu noi sezoane.

O emisiune zilnică, una săptămânală şi un serial de comedie sunt primele noutăţi pe care TVR 2 le aduce în grila sa de toamnă.

Primul dintre acestea este La FIX – care, de luni până vineri, de la ora 12.00, reuneşte cele mai utile, noi şi interesante subiecte – de la sfaturi legate de amenajarea casei la rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm, de la dezvoltarea personală la sugestii inedite pentru petrecerea timpului liber. În prima ediţie vor fi prezente în platou, în transmisiune directă, chiar gazdele care, din această săptămână, vă dau întâlnire la TVR 2 în noul program. Astăzi, Măriuca Mihăilescu este gazda ediţiei despre Casă şi familie, marţi, sub titlul Eu şi societateaLiliana Gheorghiu-Bulat discută cu specialişti despre problemele cu care fiecare ne confruntăm, miercuri, Cristina Şoloc ajutată de Andreea Stoica abordează subiectele legate de Educaţie, ştiinţă şi tehnologie, joi, Ne pregătim de week-end cu cele mai importante informaţii aduse de Cristian Mândru pentru petrecerea timpului liber, iar vineri, Lucia Toader stă de vorbă cu invitaţi care ne vor ajuta să urmăm cel mai util sfat: Bucură-te de viaţă! – ajutându-ne să găsim atitudinea şi soluţiile potrivite pentru fiecare. Primii invitaţi care vor “sparge gheaţa” şi vor veni în studioul La FIX sunt Alin Comşa şi Andrei Dunuţă, doi traineri care învaţă oamenii să se descurce în situaţii diverse.

Echipa emisiunii LA FIX

Tot în prima ediţie, Călin Goia de la Voltaj va fi prezent într-un material înregistrat special pentru rubrica Pasiuni de VIP.

Tot din 12 octombrie, la TVR 2 revin cu noi sezoane şi emisiunile tradiţionale, apreciate şi aşteptate de telespectatori. Fie că este vorba de subiecte noi şi inedite, abordări diferite, prezentări sau decoruri îmbunătăţite, aceste emisiuni sunt pregătite pentru a aduce publicului un sezon plin de atractivitate şi noutăţi.

Amintim dintre acestea (în ordinea cronologică a difuzării) emisiuni precum: Arta Fericirii (luni-vineri, de la ora 13.15 cu Mirela Vaşadi), Ieri-Azi-Mâine (luni-vineri, de la ora 16.00 cu Corina Dănilă), Destine ca-n filme (în fiecare marţi, de la ora 21.00, cu Iuliana Marciuc), Arte, carte şi capricii (vinerea, de la 21.00, cu Liana Stanciu), Mic dejun cu campion (sâmbăta, de la ora 9.30 cu Daniela Zeca Buzura), Ferma (duminica de la ora 9.00), A doua emigrare (duminica de la ora 12.30), D’ale lu’ Mitică (duminica de la ora 17.00), Drumul lui Leşe (duminica, de la 18.30).

Iuliana Marciuc

Mirela Vaşadi vă invită de luni până vineri, de la ora 13.15, să cunoaşteţi la Arta Fericirii – oameni care au reuşit să transforme în artă propria lor existenţă. Şi pentru că lunea este dedicată discuţiilor în plan fizic, tema primei ediţii este: “tinereţe fără bătrâneţe; fericiţi până la adânci bătrâneţi”. Invitaţii de luni ai Mirelei Vaşadi sunt: dr. Gabriela Cirică, medic, Şef de secţie la Institutul de Geriatrie Ana Aslan, Andrei Roşu, sportiv, câştigătorul din acest an a ultra triatlonului de peste 470 de km de alergare, înot şi ciclism, între Londra şi Paris, fiind primul român care a traversat înot Canalul Mânecii.

Tot de luni până vineri, de la ora 16.00, Corina Dănilă aduce la Ieri-Azi-Mâine, într-un nou sezon, artişti îndrăgiţi de toţi iubitorii de muzică, film, teatru, divertisment. Va fi câte o poveste pe zi, în această primă săptămână a noului sezon fiind programaţi, în transmisiune directă, invitaţi de marcă: luni – Mariana Ionescu Căpitănescu, marţi – Rodica Popescu Bitănescu, miercuri – formaţia IRIS, joi – Mircea Albulescu, iar vineri – Daniela Vlădescu.

Grigore Leşe. Credit Foto Yannis Kartis

Din 12 octombrie, de luni până vineri de la ora 17.00, TVR 2 aprogramat serialul de comedie O carieră de succes, producţie Polonia, 2014 – care în ţara sa a avut un asemenea succes încât producătorii au ajuns la cel de-al treilea sezon la numai un an de la lansarea primului episod. Secretul este simplu: serialul spune povestea unor oameni obişnuiţi într-un mod cald, plin de umor, fără a ocoli momentele dramatice, emoţionante. În primul episod o cunoaşteţi pe eroina principală, Iga Małecka, o femeie energică, cu o inimă de aur, care îi cucereşte pe toţi cei care o cunosc. Este povestea unei femei moderne, mamă a doi copii şi divorţată în două rânduri, care nu stă prea bine din punct de vedere financiar şi nici nu are suficientă educaţie cât să poată obţine o slujbă ca lumea. Şi totuşi, datorită spiritului său de observaţie şi a limbii sale ascuţite, ea reuşeşte să facă o carieră în avocatură, convingându-i pe cei din jur să-i ajute pe oamenii care au nevoie de sprijin, dar nu ştiu cum să-l ceară.

Irina Luca

Aşa cum s-au obişnuit, în fiecare seară de luni, de la ora 20.10, iubitorii de teatru au un spectacol special, iar în 12 octombrie este programată comediea clasică Bătrâna şi hoţul, de Viorel Savin, rolul principal fiind interpretat cu vervă şi delicateţe de Irina Răchiţeanu-Şirianu. Spectacolul se integrează în selecţia de piese din stagiunea de toamnă, prin care Casa de Producţie TVR omagiază şi promovează mari creatori ai scenelor româneşti. Astfel, alături de spectacolele de arhivă, la TVR 2 sunt programate şi câteva premiere: fie preluări precum: 6 din 49, de Spiró György, în regia lui Alexandru Maftei, sau Platonov, de A. P Cehov, în regia Andreei Vulpe, fie producţii proprii, cum ar fi noua punere în scenă a textului lui Matei Vişniec, Buzunarul cu pâine, în regia lui Tudor Chirilă, sau Al dumneavoastră, Orson Welles, piesă-omagiu montată în cinstea împlinirii a 100 de ani de la naşterea marelui scenarist, regizor şi actor de teatru şi film, în regia lui Cezar Ghioca.

O carieră de succes

Toate aceste progreme, cu excepţia serialului de la ora 17.00, pot fi urmărite în simulcast şi la TVR HD, precum şi online pe TVR+.

Din 16 octombrie, în fiecare vineri de la ora 20.10, Irina Luca vă invită la Poveste după poveste – să aflaţi urmarea, după ani, a eroilor din reportajele care la un moment dat au ţinut capul de afiş al ştirilor, au făcut audienţă şi peste care, după un timp, s-a aşternut tăcerea sau uitarea. Poveste după poveste redescoperă cele mai puternice reportaje produse în Televiziunea Română şi le caută urmarea – găsind personajele şi vorbind despre cursul vieţii lor după reportaj.

TVR 2 continuă şi în această toamnă să fie singura televiziune care aduce publicului spectacole de teatru în fiecare seară de luni şi păstrează în oferta sa „brandurile” postului dedicate cinefililor: Telecinemateca (în fiecare miercuri seara), Filmul de artă (în fiecare sâmbătă seara) şi Duminica filmului românesc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.