O noapte albă muzicală la Institutul Francez

Pentru cea de-a opta ediție a Nopții Institutelor Culturale, care se va desfășura vineri, 20 iunie, începând cu ora 18, Institutul Francez & Delegația Valonia-Bruxelles, alături de Bistro Chez Elvire, au pregătit o noapte albă cu muzică franțuzească, jazz, repertoriu clasic și muzică electronică. Nu vor lipsi nici specialitățile culinare franțuzești, spectacolele de lectură și teatru.

Programul Institutului Francez din București pentru seara de 20 iunie:

18:00 – Concertul Kamerata Kronstadt. Solist Răzvan Suma, dirijor Cristian Oroșanu – sala de cinema Elvire Popesco

Programul:

A.Vivaldi – Concertul pentru orchestră de coarde ȋn Re major, RV 121

W.A.Mozart – Mica serenadă în Sol Major, KV 525

J.Haydn – Concertul pentru violoncel și orchestră ȋn Do major, no. 1

19:30 – Spectacol de lectură și muzică susținut de Școala Centrală din București – Atrium

Spectacolul propune fragmente din romanul Moderato cantabile cu ocazia centenarului Marguerite Duras.

Participă elevii Școlii Centrale: Maria Brobonea, Valentin Cîrciumaru, Ștefan Minciu, Miriam Pârvu, Cristiana Petreacă, Marcela Vulpe.

19:30 – Concertul cvartetului Allegria acompaniat de pianista Silvia Neamțu – sala de cinema Elvire Popesco

Seara debutează cu un concert al grupului Allegria musical format din tineri muzicieni și absolvenți ai Universității de Muzică din București. Sopranele Alexandra Moroiu și Anca Cecilia Paulet, împreună cu tenorul Sergiu Chirilă, vor fi acompaniați la pian de Silvia Neamțu.

Concertul este intitulat L’amour toujours, în program fiind piese ale celor mai renumiți compozitori francezi, cuprinzând toate perioadele stilistice, dintre care: Jean Baptiste Lully, Georges Bizet, Leo Delibes, Francis Poulenc, Gabriel Faure, Maurice Ravel & Claude Debussy.

20:00 – Spectacol de marionete cu Trupa de Teatru Licurici de la Biblioteca Metropolitană (RO) – Atrium

20:30 – Concert de jazz Jan Rzewski, saxofon, în duo cu Emmanuel Louis, chitară, oferit de Reprezentanța Valonia-Bruxelles – terasa Chez Elvire

În emulsia nebănuită care servește drept călăuză acestui duo, codurile convenționale necesare interpretărilor compozițiilor lui Jan Rzewski alternează cu magia momentelor aferente exploziilor improvizate. Dintr-o lejeră și zâmbitoare dorință de a jongla, pasajele articulate se îmbină cu elemente câteodată latente, silențioase sau cu farse, care apar într-o curiozitate a momentului aproape de nedescris.

21:30 – Concert de cântece franțuzești al grupului D’JAYAN – terasa Chez Elvire

D’JAYAN (Eva Christea, Loran Bigot) reunește diferiți interpreți care ne poartă într-o călătorie prin vise și speranțe. Nu e vorba doar de simple cântece, va fi un spectacol muzical. Prin melodiile lor atrăgătoare, D’JAYAN ne oferă o călătorie prin diverse stiluri muzicale.

23:00 – BICA – DJ set cu muzică electronică – terasa Chez Elvire

Bica este un producător-DJ cu un apetit uriaș pentru tot ceea ce înseamnă muzică disco, funk și house. Este pasionat de instrumente muzicale de tot felul, cu precădere de sintetizatoare și chitară. Face parte din echipa de la Nicecream.fm, unde în diferite formule estivale și cămăși înflorate aduce beat-uri eclectice și cocktailuri nutritive de funk/groove în cluburile bucureștene.

Noaptea Institutelor Culturale este un proiect al Clusterului EUNIC București (Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale Naționale), coordonat în 2014 de Delegația Valonia-Bruxelles și organizat de British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre”, Delegația Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundația Culturală Greacă, Goethe-Institut, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Francez din București, Institutul Italian de Cultură și Institutul Polonez, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România și Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.