Oamenii de afaceri susţin reducerea CAS, dar pe termen lung

Membrii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, formată din oameni de afaceri, i-au spus premierului Ponta că susţin reducerea CAS, dar că măsura trebuie să fie sustenabilă pe termen lung.

Aceștia susțin, de asemenea, că soluţia la această problemă ar fi îmbunătăţirea colectării şi eficientizarea alocărilor bugetare.
„Credem că cele două lucruri esenţiale de avut în vedere ar fi, pe de-o parte, îmbunătăţirea colectării, unde e mult loc de mai bine, şi, pe de altă parte, fireşte, eficientizarea alocărilor bugetare. Considerăm că aceste două aspecte sunt cele care ar trebui să fie cheia, soluţia la această problemă. Important este ca măsura să fie fezabilă şi aplicabilă pe termen lung”, au transmis reprezentanţii Coaliţiei, în întâlnirea organizată, marţi, la Guvern, potrivit Mediafax.

Ei au arătat totodată că mediul de afaceri a susţinut necesitatea stabilităţii fiscale şi că membrii Coaliţiei îşi manifestă astfel „dorinţa intensă” de a fi consultaţi eficient arunci când există intenţia din partea Guvernului de introducere a unor noi taxe sau de majorare a celor existente.

Guvernul a aprobat în iunie proiectul de lege care prevede reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator de la 1 octombrie. Proiectul a fost ulterior adoptat de Senat şi Camera Deputaţilor.

Preşedintele Traian Băsescu a spus că nu va promulga legea de reducere a CAS până nu va fi convins că măsura este sustenabilă economic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.