Ofițer estonian de informații, condamnat la 15 ani de închisoare în Rusia

Un ofiţer estonian, reţinut de serviciile speciale ruse în septembrie anul trecut la frontiera estoniană şi inculpat ulterior pentru spionaj, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pe teritoriul Rusiei, scrie Jurnal.md.

Sentinţa în cazul lui Eston Kohver a fost dată de un tribunal din regiunea Pskov, situată în apropiere de graniţa cu Estonia.

Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) a anunţat pe 5 septembrie anul trecut arestarea lui Kohver în regiunea Pskov, în timp ce acesta încerca să deruleze o operaţiune de culegere de informaţii secrete.

În acest context, Uniunea Europeană a făcut apel la Rusia să-l elibereze imediat pe ofiţerul estonian condamnat, subliniind în acelaşi timp că răpirea acestuia de către serviciile secrete ruse în Estonia constituie o încălcare flagrantă a dreptului internaţional.

„UE continuă să facă apel la Federaţia Rusă să acţioneze în acord cu obligaţiile sale internaţionale, să-l elibereze imediat pe dl. Kohver şi să garanteze întoarcerea lui în Estonia în deplină siguranţă”, a afirmat şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini într-un comunicat, transmite de AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.