×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 21 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:13
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Orchestra națională anti-PSD

Nu fac parte dintre cei care admiră PSD-ul. Și nici partidul în cauză nu moare de dragul meu. Dar acest bloc de gheață care ne desparte nu mă împiedică să nu văd ce se întîmplă. Iar profesia pe care mi-am asumat-o de atîtea decenii mă obligă să afirm ce mă contrariază, ce mi se pare suspect și chiar ce mă revoltă. Cu riscul de a fi taxat (am mai fost) ca fiind dintr-o tabără (de obicei, în România, dacă nu ești cu unii, ești cu dușmanii!?), nu pot să nu observ această orchestră națională anti-PSD.

Din ziua în care Tudorel Toader a ieșit la TV cu propunerile sale de modificări ale legilor Justiției, s-a declanșat o campanie furibundă. Orbi, surzi și bezmetici să fim, tot nu putem să nu sesizăm că ne aflăm în fața unei hore. Cică propunerile ministrului ar fi un atac la statul de drept (enormitatea aceasta aparținînd oamenilor președintelui Iohannis, dacă nu chiar președintelui). Comunicatul Președinției a dat tonul, arătîndu-ne care este poziția șefului de orchestră. În același timp, din respectiva comunicare ne putem da seama cît de mult ține Klaus Iohannis la rolul său în numirea șefilor DNA, Parchet, numirea președintelui ÎCCJ, a șefilor SRI, SIE, SPP și STS. Dacă propunerile ministrului Toader ar fi declanșat o discuție, un dialog, o dezbatere, atunci am fi fost obligați să subliniem comportamentul democratic al președintelui. Așa, de îndată ce Tudorel Toader a lansat niște păreri, nici măcar proaste, Cotroceniul a pornit un soi de nicht-nein național. Evident, putem bănui că în mintea înceată și tăcută a președintelui această reacție este chiar forma proprie de a participa la o dezbatere publică. Dacă așa gîndesc oamenii președintelui și așa dictează subconștientul împreună cu logica dirijorului, asta este. Președintele Iohannis are tot dreptul să fie împotrivă, iar subordonații săi să încropească argumentele cele mai comice.

De ce să cînte același cîntec anti-PSD și toată România? Aici este aici! De la Cotroceni pînă la organizația națională a elevilor, toți au sărit împotriva propunerilor ministrului Toader. Este asta dezbatere publică? Puteți să o considerați și Sfânta Evanghelie! Eu tot mă îndoiesc că ne aflăm în fața unei dezbateri. Mie îmi miroase a manipulare, a orchestrație, a heirup, a tentativă de a păstra controlul inițiat de Traian Băsescu asupra principalelor instituții de forță și justiție din statul român.

Toată lumea este gata de proteste, de huiduieli, de blocat intrările în sediile PSD și ale Ministerului Justiției. De la moși și babe la ONG-uri cunoscute ca fiind măsluiri ale spiritului civic pînă la ANOSR sau Consiliul Tineretului din România, toți protestează. Pînă și Consiliul Național al Elevilor, care ar trebui să se ocupe mai mult de nivelul de cunoaștere a gramaticii și de despărțirile în silabe (sigur, este doar o ironie), s-a aruncat și el în această mișcare anti-Toader și, implicit, anti-PSD. Știu elevii și studenții care este șmecheria cu pensiile magistraților și cu reangajările? Știu elevii ce învîrteli se fac la ÎCCJ? Știu elevii cum cercetează DNA la afacerile lui Bebe Kovesi sau la cele de la Transgaz?

Doamne, ce fericiți am fi ca elevii și studenții să citească presa și să știe pînă la detaliu aceste mînării și să fie uniți într-o organizație care să susțină o campanie de curățenie în lumea politică. Sigur nu sunt. Și am destule argumente pentru asta. Am fost la cîteva întîlniri cu studenții. Și nici unul nu citise un ziar în ultimele săptămîni și nici nu își aruncase ochii pe un site de știri. Atunci, cum se explică această poziționare partizană a Alianţei Naționale a Organizațiilor Studențeşti din România, a Consiliului Național al Elevilor? Cînd a consultat ANOSR poziția celor 91 de organizații din 17 centre universitare? Cînd și cum a luat legătura Consiliul Național al Elevilor cu super-militanții lui aflați în vacanță? Nu cumva băieții și fetele din Consiliu au vorbit doar cu părinții lor? Nu cumva și aceste organizații sunt controlate cu abilitate de părinții unora din mahării partidelor politice și ai SRI și parlamentarilor?
Puteți să plîngeți de dragul protestului reprezentanților studenților și elevilor din România, fericiți că avem generații strălucite care așteaptă să ia locul nenorociților de acum. Dar eu tot nu cred. Este ceva fals, pe dos, gîndit de părinții lor ofițeri, miniștri, parlamentari și propagandiști, semn că sistemul și Binomul au coborît pînă în băncile școlilor.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de luni versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile - sau varianta digitală.

Cornel NistorescuPublicat Duminică, 27 august 2017
23418
 | 63
 | 107
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Valahu
+1
Pentru toata situatia asta, vinovati sunt Ponta si Dragnea. Golania cu luminite din Piata Victoriei e opera lor. Ponta a cedat scarbos de usor la incendiul pus la Colectiv. Lash ! De acolo a pornit totul , imperialistii au vazut ca tzine !Iar Dragnea daca avea autoritate, clasa, anvergura, dadea amnistie fara sa rasufle fraierii astia.
Publicat Marţi, 29 august 2017
+Răspunde
florea
-6
D-le Nistorescu, pe motiv ca ati avut de suferit in timpul mandatului de presedinte al lui Basescu ,v-ati transformat intr-un acerb sustinator al PSD;probabil va mai da si cate un os la ros...,asa a facut si Ciorbea...,acuma nu se mai plaqnge ca el nefiind nomenclaturist,securist s.a.m.d.nu a putut sa razbata in aceasta societate ,s-a dat cu PSD si uite ce bine o duce! De aia nu progreseaza societatea asta romaneasca ...,toti sunt de cumparat,chiar daca rezistaq un anumit timp presiunilor.
Publicat Marţi, 29 august 2017
+Răspunde
Vlad
+6
Explicația e mult mai simplă: de 27 de ani e pur și simplu "cool" să fi anti PSD (în toate fostele lui forme). Cât timp ești tânăr și neinformat poți protesta contra "comuniștilor" cât vrei (mai ales dacă n-ai idee despre ce vorbești). De exemplu la facultățile de drept cei care merg acolo n-au nici o idee despre Constituția României sau despre cine mai e ministru sau președinte... cel puțin în primii ani. Așa că nu mă voi aștepta la cei de la arte sau medicină să aibă vreo înclinație mai mare spre legi .
Publicat Marţi, 29 august 2017
+Răspunde
Mesterul
+12
DOMNULE NISTORESCU DE LA INCEPUT VA SPUN CA NU SUNT SIMPATIZANT PSD SI NICI AL DVS., DAR NU POT SA NU REMARC CA DE ACEASTA DATA V-ATI RIDICAT LA CEL MAI INALT NIVEL SI CU EXPLICATIILE DAR MAI ALES CU LOGICA DIN ARTICOL. ACEST PRESEDINTE NU POT SA-I PRONUT NUMELE ESTE MANIPULAT, COMUNICATUL DAT DE PRESEDENTIE A FACUT DE RAS ACEASTA INSTITUTIE CACI PRESEDINTELE ERA DEJA UN NIMENI PT. CLASA POLITICA. ESTE A DOUA OARA CIND SE FACE DE RAS PRESEDINTELE CIND A IESIT IN STRADA SI ACUM CU ACEST COMUNICAT. REFERITOR LA CELELALTE INSTITUTII SAU OAMENI CARE AU VENIT LA PROTESTE INTREBATI DACA STIU PT. CE AU VENIT SI CINE I-A MANIPULAT ASA DE REPEDE SI VETI AFLA CA IN CADRUL SERVICIILOR EXISTA MANIPULATORI PREGATITI PT. ACEST EVENIMENTE. iNTREBAREA SE PUNE DACA IN ROMANIA SE FACE SAU NU POLITIE POLITICA , EU CRED CA DA SI INTR-UN RITM FOARTE ACCENTUAT DE PE VREMEA LUI BASESCU SI ACUM ACTUALUL PRESEDINTE NU VREA SA SCAPE OCAZIA DE A MANIPULA SI EL MAFIA DIN SERVICII, FARA EI ESTE UN OM MORT. NU O SA FIM STAT DE DREPT PINA NU SE CURATA SERVICIILE DE VECHILE METEHNE DE A FI SLUGILE STAPINULUI . ASTEP[TAM DE LA DOMNUL TOADER SA NU CEDEZE SI SA FACA MODIFICARILE LEGALE SI SA AVEM O JUSTITIE INDEPENDENTA FARA INFLUENTA SERVICIILOR CARE AU CU TOTUL ALTE SARCINI IN ROMANIA.
Publicat Marţi, 29 august 2017
+Răspunde
Dumitriu Lucian
+15
Astia nu stiu cine a fost Victor Hugo. N-au citit Mizerabilii, sau Omul care rade. Elevi? Pe dracu'. Considera ca daca esti ca Basescu esti cool, iar studentii? Niste "fete" la niste SRL-uri care isi zic universitati. Domnule Nistorescu, pe vremea noastra un absolvent de Universitate avea si un serviciu asigurat. Astia? Piata Victoriei!
Publicat Luni, 28 august 2017
+Răspunde
Adrian
-20
"Orhestra nationala anti PSD" si-a facut-o singur PSD-ul. E atat de simplu, fara prea multe filozofii.
Publicat Luni, 28 august 2017
+Răspunde
JUSTICE @ Adrian
+5
Dle Adrian,cu -12...se vede ca,comunistii nu sunt de acord cu dvs. Dvs trebuie sa stiti ca noi va sustinem si ca multi nu bat tobele ca EI.
Publicat Marţi, 29 august 2017
+Răspunde
Ladiana
-26
Bietul psd! Este zdrobit de somnambulii liberali, de o mana de pmp-iști și usr-iști. Îmi pare rău că nu sunt în nr mare ca sa înțeleagă și psd-iști ca trecerea inspecției judiciare sub comanda ministrului justiției și numirea șefilor de parchete tot de acesta, înseamnă subordonarea justiției politicului.
Publicat Luni, 28 august 2017
+Răspunde
vlad @ Ladiana
+2
Spune asta nemților, francezilor și italienilor. Sau raportează-te la bulgari... :D Uite un document de pe pagina de internet a CSM-ului, poate consulți și TU, dar și CSM-ul actele "justiției" "imparțiale". Și înainte de "glumițe" neinformate, informează-te, și tu, și cei ca tine. Că de deștepți sunteți deștepți, doar că debitați prostii (prostie = neinformare - nu e o jignire, ci doar o stare de fapt). 66_ro.doc
Publicat Marţi, 29 august 2017
+Răspunde
JE SUIS RARINCA
+20
In ridicolul , ipocrizia dar si prostia dansilor [[A Binomistilor ma refer ]] ma mir domnule Nistorescu cum nu a iesit in spatiul public cu ..Asociatia Mortilor din Cimitirul Sf.-Vineri .. !! sa protesteze si dansii din mormant vis-a-vis de propunerile de bun simt ale domnului Tudorel Toader ! . Asta chiar ar fi pus capacul pe oala cu fasole pe vecie in aceasta tara blestemata . Analiza dvs. extrem de lucida dar si taioasa si adevarata ne arata nouoa pulimii !! cum nici o organizatie, asociatie Ong. nu a scapat sa fie membra de vaza a Binomului. Cu totii la comanda , incepand de la asociatia procurorilor sic !! pana la asociatia elevilor !!?? noaptea mintii asa ceva , au si sarit ca arsi la kur cu jeratec !! de enunturile domnului Toader vis-a-vis de modificarile legilor justitiei. Ce demonstreaza de fapt acest potop de luarii de pozitie din partea celor mentionati mai sus. Acest Sistem Ticalosit Sekuristik dar si Mafiot este extrem de puternic in aceasta tara , fara doar si poate. Nimic nu se misca in aceasta tara fara stirea si bunavointa acestor golani ce pozeaza in Stat de Drept si Justitie Independenta in Romania! . Domnule Nistorescu, o spun cu durere in suflet, daca dvs. presa nu-l ajutati pe Dragnea si Psd-ul in aceasta operatiune de modificare a legilor cu pricina, sistemul Mafiot Sekuristik va dainui la infinit in aceasta tara blestemata ! din pacate pt. noi ca neam ! . Domnule Nistorescu, am fost socat sa aud elucubratiile domnului CTP de la televiziunea Binomului Digi 24 Tv. vis-a-vis de modificarile legilor justitiei propuse de domnul Toader, acesta declarand in mod iresponsabil cum aceste modificari sunt considerate ca un ..Atentat Terorist..!!? la asa zisul stat de drept. Semn clar ca buna ziua cum acest individ nu este in toate facultatile mintale!! cu scuzele de rigoare , zau asa . Cu consideratiune si respect Stelu.
Publicat Luni, 28 august 2017
+Răspunde
livia
+21
Modificarile lui Tudorel Toader pe legile Justitiei concureaza cu OUG 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala., Ordonanta ce a scos in piata Victoriei gorilele sorosist/iohanniste , cele care habar nu au ce ewste aceea Justitiie ,dar care urla impotriva a ceea ce nu cunosc absolut deloc. Daca cititi legea 303/2004 privins statutul judecatorilor si procurorilor veti vedea ca modificarile lui Toader sunt pura propaganda securista. Faptulș ca procurorii nu vor mai fi numiti de ” presedinte” este egal cu zero atat timp cat in CSM sunt judecatopri si procurori care au coruptia basist/iohannista ” in suflet”. Elevii si studentii, urmasi ai oamneilor noi ceausisti nu citesc , astfel cum si parintii lor nu au citit niciodata singurul lor tzel fiind gasirea surselor umilitoare de imbogatire.
Publicat Luni, 28 august 2017
+Răspunde
liberalu
+27
Daca PNL-ul se zbate in idei frumose gen #REZIST cred ca la urmatoarele alegeri nu-i va alege nici Scaraoschi!
Publicat Luni, 28 august 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 15 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 22 minute