Pâine românească, premiată la Geneva

Pâinea de secară românească, fără gluten, a fost medaliată recent cu argint la Geneva. Reţeta scurtează durata de obţinere a pâinii şi dublează termenul de valabilitate. În plus, este ideală pentru persoanele care au intoleranţă la gluten, scrie ziare.com, care citează Pro TV.

Inventatorii sunt cercetători la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, scrie sursă citată.
Aceştia au reuşit să obţină aluatul uscat pentru pâine în numai jumătate din timpul în mod normal necesar, care era de 20 până la 24 de ore. Praful rezultat este amestecat cu făină de secară, obţinându-se atât pâine, cât şi alte produse de panificaţie fără gluten.

A fost obţinut şi un brevet, iar pentru moment ţările nordice sunt interesate să producă un astfel de aliment.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.