Pâine şi circ de la domnul Ponta

Aşadar, mărirea accizei la combustibil nu se făcea pentru construcţia de autostrăzi, aşa cum susţinea premierul PSD, Victor Ponta, ci pentru că nu sunt suficienţi bani la buget. Acest lucru a reieşit după ce Fondul Monetar Internaţional a solicitat găsirea de soluţii pentru acoperirea golului lăsat de neintroducerea taxei suplimentare la combustibil. În acest context, Ministerul de Finanţe a transmis că principala sursă de echilibrare a încasărilor ca urmare a amânării introducerii accizei la carburanţi o reprezintă îmbunătăţirea colectărilor şi nu se are în vedere „sub nicio formă” introducerea de noi taxe şi impozite sau creşterea celor existente. Şi pentru ca lucrurile să fie cât se poate de clare, chiar domnul Ponta a spus că efectul amânării majorării accizelor la carburanţi va fi analizat după primele trei luni, dar un eventual gol de venituri nu poate fi reglat decât printr-o rectificare care poate fi efectuată numai în semestrul II, rectificare bugetară care, în aceste condiţii, poate fi negativă.

Aşadar, se poate spune că Victor Ponta a minţit atunci când a anunţat că va fi mărită acciza la combustibil pentru a fi mai mulţi bani pentru construcţia de autostrăzi. Se poate spune, dar cu riscul de a-l deranja pe Mirel Palada, care ar considera că este vorba despre un atac la Guvern şi la mult stimatul şi iubitul şef al acestuia. Consilierul pentru strategii guvernamentale al premierului, Mirel Palada, le-a înmânat jurnaliştilor acreditaţi la Guvern tricouri inscripţionate cu sloganul „Antiguvernamentesc, deci transmit”. Domnul Palada, care trăieşte cu impresia că reprezintă un amestec reuşit de umor şi ironie fină, a declarat că tricoul le va aminti jurnaliştilor că le reproşează o atitudine antiguvernamentală.

După ce a luat decizia scăderii TVA-ului la pâine de la 24% la 9%, lui Victor Ponta îi plăcea să spună peste tot că domnia sa oferă pâine, în timp ce Traian Băsescu este responsabil cu circul. Considerând că circul făcut de domnul Băsescu a început să plictisească, domnul Ponta l-a angajat pe domnul Palada, oferind poporului şi pâine, şi circ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 757 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.