Papa Francisc, în vizită ecumenică în Egipt

Papa Francisc a ajuns vineri după amiaza la Cairo într-o vizită de două zile cu caracter ecumenic și interreligios, prima efectuată în Egipt. După cum arată și motto-ul vizitei, „Pontiful păcii în Egiptul păcii”, călătoria are ca scop principal promovarea păcii în această țară din nordul Africii unde din ce în ce mai multe atacuri au vizat minoritatea creștină, informează agențiile internaționale de presă, scrie AGERPRES.

Invitația adresată papei Francisc de a vizita Egiptul a venit nu doar din partea conducătorilor celor două biserici — catolică și ortodoxă de rit copt — dar și de la președintele Egiptului — Abdel Fattah el-Sisi — împreună cu marele imam al moscheii Al-Azhar, șeicul Ahmad Muhammad al-Tayeb, înaltă autoritate sunită, scrie sursa citată.

”Egiptul întâmpină în mod favorabil această vizită care va ajuta să pătrundă mesajul islamului bazat pe toleranță și pe dialog între toate religiile și să se renunțe la limbajul de violență și extremism”, a declarat Alaa Youssef, purtătorul de cuvânt al președintelui egiptean, Abdel Fattah Al Sisi, în contextul anunțării vizitei pontifului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.