Parlamentul Cataloniei sfidează Curtea Constituțională

Parlamentul catalan se va reuni luni deși Curtea Constituţională de la Madrid a suspendat, într-o măsură preventivă, reuniunea Legislativului regiunii Catalonia care ar urma să valideze rezultatul controversatului referendum proindependenţă, au anunțat autoritățile catalane, potrivit Reuters.

Raul Romeva, șeful departamentului de Afaceri externe al Cataloniei, a declarat că Parlamentul catalan va lua o decizie în legătură cu independența regiunii.

„Parlamentul va discuta, Parlamentul se va reuni. Va fi o dezbatere, iar acest lucru este important”, a declarat Romeva pentru postul BBC News online.

Oficialul catalan a mai declarat că această criză va fi rezolvată pe cale politică, nu cu mijloace judiciare.

Sesiunea Parlamentului catalan este programată luni. Eventuala validare a referendumului ar deschide calea proclamării independenţei Cataloniei.

Catalonia a organizat pe 1 octombrie un referendum proindependenţă considerat neconstituţional de către Madrid și UE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.